Українці сьогодні відзначають День гідності та свободи

0
1996

День гідності та свободи в Україні відзначають 21 листопада. Започаткували на честь двох революцій – помаранчевої 2004 року та Революції гідності 2013-го, що почалися цього дня, пише Gazeta.ua.

Свято почали відзначати з 2014 року. Тоді 13 листопада президент Петро Порошенко підписав відповідний указ.

Встановлене “з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013-го – лютому 2014 років постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору”.

Сьогодні покладуть квіти до пам’ятників героям Небесної сотні, полеглим учасникам антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.

Про третю річниці Революції гідності згадав у зверненні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

За його словами, люди вийшли на Майдан, “щоб захистити свій вибір, отримати можливість побудувати цивілізовану, європейську, демократичну, вільну Україну”.

“Досвід помаранчевого Майдану і Революції гідності доводить, що ані гроші, ані партійна кон’юнктура, ані політичні інтереси не можуть організувати Майдан. Лише народ, його воля здатні створити справжній Майдан і справжню революцію. А той, хто намагається сфальшувати Майдан, створивши кальку, підпорядкувати його своїм амбіціям та інтересам, приречений на поразку”, – заявив секретар РБНО.

Водночас прем’єр Володимир Гройсман на свої сторінці у Facebook написав: “Разом ми довели – ми єдині у прагненні бути незалежними та жити в демократичній країні”.

За словами прем’єра, влада пам’ятає кожного героя, “який боровся і бореться за Україну”.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.