Біла Церква стала містом-переможцем в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»

0
1980

9 листопада 2016 року у Великій лаврській дзвіниці Києво-Печерської лаври відбулася церемонія нагородження переможців акції «7 чудес України: історичні міста та містечка». про це йдеться на сайті КОДА.

Акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» стартувала у березні 2016 року. 1 червня, серед усіх заявок поданих на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів та інших установ Оргкомітет акції відібрав 21 фіналіста. Протягом літа-осені учасники конкурсу мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Презентація міста Біла Церква відбулася 23 серпня.

Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції  та анкетування експертів. Слід зазначити, що за результатами Інтернет-голосування Біла Церква здобула високе визнання, посівши друге місце серед 21 міста-конкурсанта.

Перед нагородженням Микола Томенко відмітив, що: «Цьогорічний етап суттєво відрізняється від попередніх, оскільки ми робили акцент на бажанні і готовності міських громад розвивати своє місто й робити його туристично-привабливим».

 

Отож, за сумою результатів Інтернет-голосування та анкетування експертів Оргкомітет визначив такі міста-переможці в акції «7 чудес України: історичні міста та містечка»:

  • Бердянськ (Запорізька обл.)
  • Біла Церква (Київська обл.)
  • Галич (Івано-Франківська обл.)
  • Диканька (Полтавська обл.)
  • Канів (Черкаська обл.)
  • Ніжин (Чернігівська обл.)
  • Хуст (Закарпатська обл.)

Міський голова Геннадій Дикий завітав на церемонію нагородження і отримав почесну нагороду, яку вручив генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина. Він зазначив: «Біла Церква одне з найбільш давніх міст нашої держави. В місті збереглась велика кількість археологічних, історичних, архітектурних і навіть природніх пам’яток. З містом пов’язано дуже багато видатних осіб і Іван Мазепа, і Симон Петлюра, і Володимир Винниченко та ін. Знаю, що сучасні мешканці шанують своє місто, примножують традиції й творять новітню історію сучасної української держави».

Геннадій Дикий подякував організаторам акції та всім, хто підтримав наше місто, відмітив важливість таких проектів для всієї країни та запросив всіх відвідати Білу Церкву.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.