Людський біль. ЦРЛ. Більшість переяславців про це не здогадується

0
4707

До редакції надійшов лист, який раніше був надісланий Міністру охорони здоровя України. Родина вже другий рік у пошуках правди і справедливості, але скільки таких родин насправді???

 

Шановний Олександре Мирабовичу!

Я, Музика Олександр Юрійович, звертаюся до Вас з проханням розібратися і прояснити ситуацію, яка склалася у Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ Київської області і спричинила смерть моєї мами Музики Тамари Василівни, і запобігти повторенню подібних випадків.

27.04.2015 р. моя мама Музика Т. В. (1966 р.н.) самотужки прийшла до Переяслав-Хмельницької ЦРЛ з наріканнями на сухий кашель. Лікар-терапевт Безщасна Світлана Степанівна, до якої вона звернулася, поставила діагноз «Двостороння пневмонія».

Цього ж дня хвору Музику Т. В. поклали в стаціонар терапевтичного відділення ЦРЛ до лікаря Безщасної С. С.
Призначене терапевтом Безщасною С. С. лікування не покращувало стан пацієнтки, а навпаки – хвороба прогресувала, хоча лікар вперто цього не помічала. Безщасна С. С. дуже рідко з’являлася на своєму робочому місці, тому, зрозуміло, не могла контролювати стан хворої.

Байдужість і непрофесіоналізм лікаря Безщасної С. С. призвели до того, що Музику Тамару Василівну 02.05.2015 р. о 8.30 ранку, після того як зробили рентген, перевели до реанімації Переяслав-Хмельницької ЦРЛ до лікаря Кондрачука Олександра Олександровича. Усвідомлюючи всю складність ситуації, рідні відразу ж звернулися до лікарів Безщасної Світлани Степанівни і Кондрачука Олександра Олександровича, щоб вони надали чітку інформацію щодо стану хворої Музики Тамари Василівни. Але нічого, крім слова «тяжка», лікарями не було сказано. Як же так сталося, що людина, яка самостійно звернулася до лікарні, п’ять днів мала лікування у стаціонарі, опинилася в такому тяжкому стані? З огляду на критичну ситуацію, я попросив лікаря Кондрачука О. О. направити хвору Музику Т. В. до обласної лікарні в місті Києві. Лікар повідомив, що пацієнтка нетранспортабельна, натомість запевнив, що з Обласної лікарні протягом двох годин приїдуть лікарі, які допоможуть контролювати стан хворої.

Пройшло дві години – лікарі не приїхали. Я, звісно, звернувся до Кондрачука О. О. за поясненнями. На що почув такі слова: «Чого ти розпустив соплі?! Я лікар із великим стажем роботи! Ти знаєш скільки в мене тут померло людей?!» Зі слів Кондрачука О. О. стало зрозуміло, чим він пишається…

Вночі 02.05.2015 р. моя мама Музика Тамара Василівна померла у відділенні реанімації у лікаря Кондрачука О. О. Повідомляючи мені про смерть мами, Кондрачук О. О. по-хамськи сказав: «Ну що? Хотів забирати матір на Київ – забирай! Померла!» Коментарі тут зайві…

У результаті розтину у свідоцтві про смерть було зазначено: «Інша пневмонія, збудник не уточнено». Єдине на що вказує такий висновок, що навіть після смерті хворої, «професіонали» не змогли встановити причину захворювання.
Згодом, після похорону, рідні померлої – мати, батько, брат, чоловік – звернулися до головного лікаря Переяслав-Хмельницької ЦРЛ Якименка Володимира Григоровича з проханням розібратися у ситуації та прокоментувати, чому хвора Музика Тамара Василівна не отримала належного лікування, що призвело до її смерті. На сьогодні чітких пояснень від головлікаря немає, ставлення до ситуації байдуже.

Тому змушений звернутися до Вас, Олександре Мирабовичу, як міністра охорони здоров’я, аби Ви відреагували на ситуацію. Хочу зробити акцент на таких моментах:
 некомпетентність, непрофесіоналізм, байдужість, халатність лікаря-пенсіонера Безщасної Світлани Степанівни, через бездіяльність якої померло вже багато людей у місті та районі, про що свідчить статистика;
 грубість, хамство, нелюдяність, неправдивість слів лікаря-реаніматолога, пенсіонера Кондрачука Олександра Олександровича, який пишається великим списком загублених ним життів;
 пусті обіцянки та бездіяльність головного лікаря ЦРЛ міста Переяслава-Хмельницького Якименка Володимира Григоровича, який більше дорожить власною посадою, ніж людським життям.

Список прізвищ некомпетентних лікарів можна продовжити, адже смерть пацієнта в Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ вважається нормою і відповідальності за це ніхто не несе!

Вважаю, що в лікарні міста Переяслава-Хмельницького працюють лікарі-непрофесіонали пенсійного віку, а головне – байдужі і некомпетентні люди, які не дотримуються основного принципу «НЕ НАШКОДЬ» і не варті гордого звання «ЛІКАР».

Сподіваюся на Вашу допомогу та справедливе і дієве вирішення ситуації!

З повагою, Музика Олександр Юрійович

07.06.2015

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.