Юрій Бобровнік допоміг 460 пайовикам отримати їх землю, яку у них намагалися украсти свої ж

0
1804

Про це написав у Фейсбук депутат Бориспільської районної ради .

Подаємо мовою оригіналу

460 пайовиків отримають свою землю у Лецьках. І я один з тих хто допоміг Людям, зігравши головну скрипку ! скромність )

Депутат сказав і зробив!

Нагадаю історію. При розпаюванні землі, 382 га. землі селяни відняли від своїх паїв і зробили спільне пасовище, скинувшись майже по 1 га землі. Проте це й гектар було зазначено у їхніх сертифікатах. Тобто на той момент в будь-який час могли цю землю як селянам здавалося допаювати. Було це 1999 року. На пасовищі паслися їх корови та худоба тоді ще помираючого колгоспу. Земля під пасовищем звичайна була рілля, тобто чорнозем. Колгосп навіть зроби на ту землю акт колективної власності, як підтвердження того, що земля належить пайовикам. До 2010 року колгосп зник, а майно і паї почали орендувати два фермери один родом із СТрокови, а інший з далекої московії.

Потім селяни помітили, що їх пасовища починають розорювати і щороку площа розорювання тільки зростала, адже кількість селян що тримала корів щороку зменшувалася. Вирішили люди у 2011 допаювати цю землю і для цього потрібно було лише розпорядження голови Переяслав-Хмельницької РДА. Якщо вірити людям зверталися вони до голів Коваленка, Макарова, Недяка, в.о. Клименка, Дубини, Пряхіна ніхто з них не хотів видавати розпорядження на до паювання тієї землі.

Люди навіть створили комісію відповідну, щоб якось віднайти документи, а саме план розпаювання, щоб довести головам РДА, що їх сертифікати відповідають схемі розпаювання, і що їх землю орають без орендної плати. Але документи зникли як з архіву Переяславської РДА так і земельного інституту. У 2018 року Держгеокадастр подає до суду і просить скасувати держаний акт на колективну власність бо типу не можливо встановити хто ж той колективний власник ))) і після того як суд виграють у всіх 100% держгеокадастр віддавав цю землю тим хто той суд замовляв. Проте, так сталося, що Андрій Пряхін у Лютому 2018 року звільнився, а я розпочав виконувати обов’язки голови РДА, отримав право підпису і збоєм видав це розпорядження. Чому з боєм? Тому, що то мені погрожували, то юристи готувати не хотіли проект розпорядження.

Сам текст розпорядження писав. Але розпорядження голови РДА погоджують на звороті керівники кількох структурних підрозділів та керівник апарату. Так от керівник юридичного відділу на прізвище Литвишко не підписав та керівник апарату на прізвище Перчук теж не підписали. Проте уразі не підписання вони мали вказати причину відмови, проте не вказали. І вони з Лецьок родом )))) Незважаючи на це, моє розпорядження все одно отримало юридичну силу. Людям тодішній нардеп Сергій Міщенко надав адвоката в суді і це моє розпорядження переконало суддю, що процес до паювання землі розпочато.

Відповідно суддя відмовила Держгеокадастру у задоволенні їх позовних вимог. Пару фермерів попали на гроші))) Проте людям потрібно було ще знайти схему розпаювання. А вона зникла. Проте з 01 січня 2019 року вся колективна земля згідно нового закону стала комунальною і відповідно допаювати її вже не було можливості. Роздати на підставі заяв її могла вже Лецьківська сільська рада. Фермери проводять бунт проти Палагути і скликають схід села на якому директор школи-депутат сільради виносить і показує зниклі документи, а саме схему розпаювання проте не кажучи яким чином вони у неї опинилися. І коли люди почали вимагати сказати де вона їх взяла вона просто вибігла із будинку культури.

Ось відео https://www.youtube.com/watch?v=tNXFJndEQcI 5 хв 44 хв. Це було фіаско. Проте місцеві фермери продовжують бунт проти Палагути вже руками сільських депутатів і ті забороняють Палагуті збирати від людей заяви на виділення землі. А депутат райради то й же фермер переконує, що він за власний кошт допаює землю і Палагута буде у нього просити вибачення Ось відео. https://www.youtube.com/watch?v=Xbz3htrlopk Про вибачення тут

Проте законодавчо допаювати можна було лише до 31.12.2018 року. Палагуту обирають головою Циблівської Громади. Звісно протягом 2019 та 2020 років Фермери за свій рахунок так і не виготовили людям документи на землю. Проте двічи безкоштовно зібрали врожай )))Люди робили документи за свій рахунок після того, як сесія Циблівської сільської ради проголосувала відповідно до їх заяв. Шкода звісно, що ці люди здадуть землю знову цим же двом фермерам, які 10 років водили як за ніс.

Я б все таки радив здати цю землю третьому фермеру, або розпочати самостійно її оброблювати. Плюс цієї історії один. Це надходження податків у громаду. Мінус у тому, що для двох впливових фермерів я таки став ворогом. 16 квітня отримало документи на землю перші 28 людей, до кінця місяця ще 60, багато хто не дожив до цього дня землю отримають їх спадкоємці.

Ніхто до цього такого не робив.

Хейтрам привіт.

Репост вітається!

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.