У Кабміні прийняли рішення щодо Всеукраїнського перепису населення

0
2504

Кабмін перерозподілив бюджетні кошти, виділивши фінансування на підготовку до проведення Всеукраїнського перепису населення. Він має пройти у 2023 році.

Про це йдеться в розпорядженні №884-р Кабінету міністрів Дениса Шмигаля, пишуть на ZN.

Виділені кошти – понад 82 млн грн – підуть на модернізацію програмно-апаратного комплексу автоматизованої системи пробного перепису населення. Уній має з’явитися сервіс для ідентифікації громадян за допомогою номера телефону (мобільного) в підсистемі збору переписних даних під час інтернет-раунду.

Також вказується, що з огляду на ситуацію з введенням карантину в Україні, Державна служба статистики (Держстат) відпрацьовує питання розширення можливостей респондентів під час участі в інтернет-раунді перепису населення. Зокрема, українці зможуть відповідати на питання анкети (переписного листа) за допомогою спеціального програмного забезпечення в мережі.

Нагадаємо, перший та наразі єдиний перепис населення в незалежній Україні проводився у 2001 році. Наступний загальнонаціональний перепис населення планували провести у 2011 році, але його кілька разів переносили.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.