Проект EU4Youth з розвитку соціального підприємництва провів Національну конференцію з приводу внесень змін до діючого законодавства

0
1303

11 березня 2021 року відбулась Національна конференція проекту «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні», за фінансової підтримки Європейського Союзу. Головним реалізатором проекту в Україні є ГО «ЕгалітеІнтернейшнл». Мета конференції – представити фінальний варіант концепції законодавчих ініціатив.

Протягом останніх трьох місяців соціальні підприємці, експерти, студенти, місцевого самоврядування, громад, представники НПО і державних структур обговорювали проект змін, представлений проектом EUnlocking, і надавали рекомендації, які зробили запропоновані норми більш зручними і компромісними для всіх зацікавлених сторін. В цілому  інформаційна кампанія із законодавчих ініціатив правового компоненту проекту EUnlocking досягла більш 200000 читачів.

З 21 грудня 2020 року по 20 січня 2021 року проект EU4Youth: Розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні (далі – проект EUnlocking) провів всеукраїнські громадські слухання у всіх регіонах України, які були присвячені ініціативам внесення змін до законодавства для соціального підприємництва. Вперше в Україні громадські слухання були проведені во всіх 24 областях і зібрали разом понад 1500 зацікавлених осіб. За результатами подій проект пропонує триступеневі зміни у законодавство, першим етапом яких стане набуття статусу, реєстрація, звітність та оприлюднення результатів соціальної діяльності цього виду підприємництва.

«Взагалі, ми отримали величезну підтримку від учасників громадських слухань, – каже Голова ГО «ЕгалітеІнтернейшнл» Іван Каменко, – Саме їх пропозиції після аналізу і доопрацювання були внесені в перелік запропонованих змін. Ми сподіваємось, що остаточний варіант пропозицій принесе максимальну користь.Вчора, на Національній конференції, відбулася фіналізація законодавчої роботи проекту і була прийнята відповідна резолюція».

Пропозиції проекту були обговорені учасниками робочої групи та надіслані для аналізу до Верховної Ради України. Детальну інформацію про пропозиції можна отримати за посиланням.

Довідкова інформація:

Проект EUnlocking допомагає розвивати соціальний підприємницький потенціал молодих людей в Молдові і Україні, створюючи сприятливу екосистему для соціальних підприємств, а також надихаючи і підтримуючи більше молодих соціальних підприємців для розробки і підтримки своїх інноваційних рішень, спрямованих на просування соціальної інтеграції та екологічної стійкості в обох країнах. Проект фінансується Європейським Союзом в рамках його програми EU4Youth.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.