Пологи-Вергуни судяться з Урядом України!

0
1273

Пологовергунівська сільська рада не погодилася із рішенням Кабінету Міністрів України про приєднання сільської ради до сусідньої Ташанської ОТГ, оскільки бажали приєднання саме до сусідньої Циблівської громади.

Це стало відомо, після того, як на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва завилася відповідна Ухвала про початок судової справи. Далі подаємо мовою оригіналу:

Державний герб України
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

10 червня 2020 року м. Київ№ 640/11919/20Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Григоровича П.О., ознайомившись із позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовом Полого-Вергунівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області (08463, Київська обл., Переяслав-Хмельницький район, село Пологи-Вергуни, ВУЛИЦЯ МАКАРЕНКА, будинок 15)доКабінету Міністрів України (01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2)про визнання протиправним та скасування розпорядження,В С Т А Н О В И В:

Полого-Вергунівська сільська рада Переяслав-Хмельницького району Київської області звернулась до Окружного адміністративного суду міста Києва з даним позовом, в якому просить:

– визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Київської області» від 20.05.2020 № 600-р.

Підставою для звернення позивача до суду з даним позовом стала незгода з правомірністю та обґрунтованістю вказаного розпорядження.

Для забезпечення всебічного та об`єктивного розгляду і вирішення справи протягом розумного строку, суд дійшов висновку про наявність підстав для її розгляду за правилами загального позовного провадження та необхідність призначення дати, часу і місця проведення підготовчого засідання.

Керуючись статтями 49, 160-165, 171, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Запропонувати відповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття провадження подати до Окружного адміністративного суду міста Києва відзив на позовну заяву, відповідні докази, на які він посилається при його обґрунтуванні проти наведених позивачем обставин та правових підстав позову, оформлений відповідно до положень частин 2-4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України (далі також – КАС України) та докази надіслання (надання) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

3. Призначити підготовче засідання, яке буде здійснено суддею Григоровичем П.О. на 02.07.2020 о 09:30.

Підготовче засідання відбудеться в приміщенні Окружного адміністративного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал № 3.

4. В підготовче засідання викликати повноважних представників сторін.

Явку позивача або уповноваженого представника позивача визнати обов`язковою.

5. Повідомити відповідача, що згідно з пункту 12 частини дев`ятої статті 171 КАС України, наявні у суду матеріали, які підлягають врученню суб`єкту владних повноважень, можливо отримати лише безпосередньо в суді.

6. Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/

Ухвала, відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України, набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя П.О. Григорович

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.