Бути чи не бути об’єднаній громаді у Гайшині?! Відео 3,5 тис переглядів

0
1255

“Бути чи не бути об’єднаній громаді у Гайшині?!” Під таким заголовком депутат Переяслав-Хмельницької районної ради опублікував пост, який за кілька днів набрав у ФБ 3,5 тис. переглядів. Мова йде про Схід села Гайшин, з приводу обєднання в територіальну громаду навколишніх сіл, з цетром у Гайшині. За інофрмацією НП гайшинський сільський голова Олександр Тур, всіляко і вже не один рік блокує обєднання як із Переяславом, та із селами. Він переконує селян, що їм самостійно буде краще. Хоча згідно існуючого законодавства з 1 травня 2020 року самостійного існування сільких рад адміністративною реформою не передбачено.

Далі Вашій увазі пропонуємо пост депутата:

“Виявляється у Гайшині пересічні люди знають, що відбуваються в Переяслав-Хмельницькому районі вибори до громад. Але що таке громада не знають, і не знають, що керівництво навколишніх сіл, мали бажання утворити громаду із центром у селі Гайшин. Що місто хотіло забрати їх чули.

З того, що я розумію, 30 червня більшість почула вперше, що їх сільський голова відмовляв і Переяславу і керівникам інших сіл, бо самим краще жити. Вони багаті.

Майже повне відео самого емоційного сходу села за цим посиланням
https://www.youtube.com/watch?v=FcXhR69X-j4&feature=youtu.be
батарейка «сіла» на камері.

Там і виступ голови Студениківської громади Марії Лях, чиновників КОДА та Кабміну.

А у ФБ я виклав відео зняте вже на телефон, (фактично висновок заходу) на ньому видно, як головуючий (голова сільради) Олександр Тур, всіляко не бажав ставити на голосування просте простісіньке питання, « про аналіз економічної спроможності громади при об’єднанні сіл Гайшин, Гланишів, Вовчків, Пристроми, плюс Велика Каратуль та Строкова, Демянці, Мазінки. (У залі лічильна комісія нарахувала на початку 172 гайшинця).

Голова сільради забалакував, часто лив з пустого із порожнього і не по темі сходу села воду-слова, намагався поставити далеко не першу пропозицію по порядку своєї сусідки), повторював давайте голосувати не будемо. Говорити не по темі він може годинами))

Я особисто не розумів чому сільський голова не хотів почути, що думає громада у розрізі цифр.

І після перепалки із депутатом сільради, Олександр Тур покидає засідання. А секретар сходу села за підтримки депутата районної ради Олександра Якуби таки ставить питання на голосування.

Люди вирішили з того, що я зрозумів:
– негайно направити всі необхідні дані до офісу реформ та профільного департаменту КОДА для прорахунку та отримання відповіді чи таки спроможня їх можлива громада?
– 7 липня 2019 року (неділя) о 15 .00 провести новий Схід села та заслухати керівництво сільської ради про пророблену роботу та запросити інших сілких голів, щоб почути їх думку.

Я ж, як депутат райради та житель міста Переяслав, привітав гайшинців із можливим входженням їх населеного пункту з 01.01.2019 рок до Переяслав-Хмельницької міської об’єднаної громади.

Щоб стати їм громадою, згідно чинного законодавства останній термін подачі документів в КОДА 10 серпня . Думаю, що не встигнуть.

Репост вітається!”

Бути чи не бути об’єднаній громаді у Гайшині?! Емоційні відеоВиявляється у Гайшині пересічні люди знають, що відбуваються в Переяслав-Хмельницькому районі вибори до громад. Але що таке громада не знають, і не знають, що керівництво навколишніх сіл, мали бажання утворити громаду із центром у селі Гайшин. Що місто хотіло забрати їх чули. З того, що я розумію, 30 червня більшість почула вперше, що їх сільський голова відмовляв і Переяславу і керівникам інших сіл, бо самим краще жити. Вони багаті. Майже повне відео самого емоційного сходу села за цим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=FcXhR69X-j4&feature=youtu.be батарейка «сіла» на камері. Там і виступ голови Студениківської громади Марії Лях, чиновників КОДА та Кабміну. А у ФБ я виклав відео зняте вже на телефон, (фактично висновок заходу) на ньому видно, як головуючий (голова сільради) Олександр Тур, всіляко не бажав ставити на голосування просте простісіньке питання, « про аналіз економічної спроможності громади при об’єднанні сіл Гайшин, Гланишів, Вовчків, Пристроми, плюс Велика Каратуль та Строкова, Демянці, Мазінки. (У залі лічильна комісія нарахувала на початку 172 гайшинця). Голова сільради забалакував, часто лив з пустого із порожнього і не по темі сходу села воду-слова, намагався поставити далеко не першу пропозицію по порядку своєї сусідки), повторював давайте голосувати не будемо. Говорити не по темі він може годинами))Я особисто не розумів чому сільський голова не хотів почути, що думає громада у розрізі цифр. І після перепалки із депутатом сільради, Олександр Тур покидає засідання. А секретар сходу села за підтримки депутата районної ради Олександра Якуби таки ставить питання на голосування. Люди вирішили з того, що я зрозумів:- негайно направити всі необхідні дані до офісу реформ та профільного департаменту КОДА для прорахунку та отримання відповіді чи таки спроможня їх можлива громада?- 7 липня 2019 року (неділя) о 15 .00 провести новий Схід села та заслухати керівництво сільської ради про пророблену роботу та запросити інших сілких голів, щоб почути їх думку. Я ж, як депутат райради та житель міста Переяслав, привітав гайшинців із можливим входженням їх населеного пункту з 01.01.2019 рок до Переяслав-Хмельницької міської об’єднаної громади. Щоб стати їм громадою, згідно чинного законодавства останній термін подачі документів в КОДА 10 серпня . Думаю, що не встигнуть. Репост вітається!

Опубліковано Юрієм Бобровніком Понеділок, 1 липня 2019 р.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.