На Переяславщині інженер-лісопатолог припустився помилки, яка завдала державі збитків на 300 тисяч гривень

0
1585

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру інженеру-лісопатологу ДСЛП «Київлісозахист», який здійснив вимітку 76 дерев, що не підлягали видаленню, заподіявши державі збитки на суму 300 тисяч грн., повідомляє прес-служба прокуратури Київської області

Досудовим розслідуванням встановлено, що інженер-лісопатолог державного спеціалізованого лісозахисного підприємства  «Київлісозахист», виконуючи умови Договору, провів суцільну вимітку 428 дерев у захисних насадженнях між полями на території Козлівської сільської ради Переяслав-Хмельницького району. Втім, серед помічених дерев були й ті, що не підлягали вирубці у кількості 76 сироростучих дерев породи береза повисла.

Внаслідок вирубки вказаних дерев довкіллю завдана істотна шкода у вигляді погіршення екологічної властивості лісосмуги, а також виникла загроза вітрової ерозії грунту. Такі дії службовця завдали шкоди державі на 300 тисяч гривень.

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки) КК України.

Досудове розслідування триває.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.