Вбивство 5-річного Кирила: суд арештував підозрюваного поліцейського

0
1655

У понеділок Голосіївський райсуд почав обирати запобіжний захід для двох поліцейських, яких підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, коли він грався на своєму подвір’ї у Переяславі-Хмельницькому.

Лейтенанту Івану Приходьку, якому інкримінують летальний постріл, суд обрав тримання під вартою на 60 днів.

Прокуратура напередодні перекваліфікувала справу з “необережного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження” на “умисне вбивство”.

Також у прокуратурі кажуть, що наполягатимуть на утриманні підозрюваних під вартою. Раніше мова йшла про цілодобовий домашній арешт й відсторонення від займаних посад.

Як передає кореспондент BBC News Україна із залу суду, там зібралися десятки журналістів – справа викликає величезний резонанс (у вівторок активісти оголосили проведення акцій біля управління МВС у кожному місті).

Кожному з двох затриманих поліцейських запобіжний захід обирали окремо.

Прокурори стверджують, що постріли, які призвели до смерті хлопчика, здійснював лейтенант Іван Приходько.

Його запропонували арештувати і тримати під вартою 60 днів.

А адвокати Приходька наполягали, що недоведеним є умисел вбити хлопчика, тож справу не можна перекваліфіковувати на умисне вбивство.

“Станом на зараз немає жодного документу чи джерела, яке доводить вину цієі особи”, – заявив один з адвокатів.

“Ніхто не може сказати, хто зробив постріл”, – додав він.

Захист затриманого поліцейцського просить відмовити у задоволенні клопотання прокурорів щодо запобіжного заходу й обрати їм домашній арешт.

Сам поліцейський заперечує, що стріляв в напрямку дитини.

“Я сам батько двох дітей, я розумію це горе… Прошу розібратися в даній ситуації… Я не стріляв в тому напрямку”, – наголосив Іван Приходько у залі суду.

По іншому затриманому поліцейському – Володимиру Петровцю – запобіжний захід розглядають пізніше.

Хто такі переяслав-хмельницькі «стрілки»

У Telegram-каналі «Newsroom» йдеться, що Володимиру Петровцю 42 роки, він рік працює у відділі поліцейського реагування відділу поліції у Переяслав-Хмельницькому. За освітою водій-пасічник, а інспектором ДАІ став ще в 1999 році. У 2005–2006 роках працював в горезвісній «Кобрі», розформованій у 2008 році. У 2015-му, під час реформи МВС, був звільнений, а потім призначений  командиром відділення роти особливого призначення №1 в Києві. У 2017-му він знову повернувся на дороги Київської області поліцейським взводу №5. З березня минулого року працює в секторі превенції водної поліції Переяслав-Хмельницького.

Другому підозрюваному, Івану Приходьку, 31 рік. У 2007 році він закінчив Київський індустріальний технікум. Після армії слюсар Приходько йде працювати в ДАІ. З 2010 року він – водій у секторі матеріального забезпечення Голосіївського райуправління МВС. У 2011 році повертається працювати інспектором ДАІ.

Нагадаємо, що вчора ввечері, 3 червня, під МВС пройшла акція протесту з вимогою відставки міністра Арсена Авакова. У результаті у відставку самостійно подав керівник поліції Київської області генерал Дмитро Ценов. Про це він заявив на спільному брифінгу з керівником Нацполіції Сергієм Князєвим.

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.