Порошенко анонсував переговори в ГА ООН щодо миротворців на Донбасі

0
1041

Президент Петро Порошенко повідомив, що наприкінці другої декади лютого в Генеральній асамблеї ООН обговорять ситуацію на окупованих Росією територіях Донбасу і Криму.

Про це він сказав у Давосі під час виступу на Українському сніданку, передає “Інтерфакс-Україна”.

“20 лютого ми будемо проводити дискусію про ситуацію на окупованих територіях Донбасу і в Криму на Генасамблеї ООН”, – розповів президент.

За його словами, там же мова йтиме і про ініціативу щодо введення миротворчої місії на окуповану територію Донбасу.

Він зазначив, що в цих питаннях на майданчику ООН Україні потрібна підтримка інших країн.

За словами Порошенка, питання координації дій було піднято під час його зустрічей з міжнародними лідерами в рамках Давоського форуму, зокрема  з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

“Зустрічався з великою китайською делегацією, там теж є великий український інтерес. Китай є також постійним членом Ради безпеки ООН”, – розповів президент.

Він наголосив, що “ми всі повинні говорити єдиним голосом” і не дати РФ перешкодити українським пропозиціям.

“І якщо Росія спробує зупинити наші зусилля в Раді безпеки ООН, результат повинен бути таким же, як при голосуванні про створення трибуналу щодо трагедії літака (МH17- ред)”, – додав Порошенко.

Нагадаємо:

  • Раніше президент Петро Порошенко та генсекретар ООН Антоніу Гутерріш на зустрічі в Давосі обговорили звільнення українських моряків, захоплених Росією, розміщення миротворців на Донбасі та вільне судноплавство у Керченській протоці.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.