Корупційний скандал на Переяславщині. Слідство триває

0
2389

На Переяславщині у грудні 2017 року розгорівся корупційний скандал, після того, як депутат районної ради Андрій Коркач у своєму профілі фейсбук оголосив проте, що він розробив супер проект утеплення рідної школи у селі Студеники, що на Київщині. На фото деталі його посту. Через кілька днів Андрій Коркач видалить цей пост.

Андрій Коркач радіє, тому, що рідну школу утеплять за 3 млн. 036 тис. грн. Через кілька днів, він його видалить…

І ось чому.
Інший депутат, Юрій Бобровнік, заявив, що ціна утеплення завищена у два рази, до того ж утеплення мало відбутись протягом двох тижнів грудня місяця, що технологічно заборонено, а сам тендер був підставним. Адже інші компанії, які брали участь у тенедері, немали права проводити такі види робіт, а одна компанія навіть, мала директора, який народився по сусідству із «кмітливим» проектантом. Після цього, Бобровнік опублікував відео на своїй сторінці, з наступним коментарем:

“Останні два дні дощі, тумани, сирість. Сніг

Сьогодні розпочали утепляти школу в Студениках. Фрагмент роботи на відео. Нагадаю, що гроші виділені відділу освіти району на ці цілі, ще на початку року. Потім весну-літо, чомусь вони не використовувалися, і на осінь отримали перший тендер який провалили. У 20 числах листопада за результатами іншого тендеру підписав відділ освіти договор і проплатив аванс. Але роботи розпочалися лише вчора-сьогодні. Начальника відділу освіти району Тамілу Дубину, за таке поводження із коштами платників податків звільнити, явно мало. Та головне ціна того всього захмарна. Якість яка буде?.”

Опубліковано Юрієм Бобровніком Неділя, 10 грудня 2017 р.

проте, як він завітав на те утеплення, (яке, як потім виявилося проходило без дозвільних документів і при температурі нижче 0, в умовах снігопаду). Після його приїзду  робітники фірми-афериста, розбіглися, і більше не поверталися до обєкту.

Розгорівся потужний скандал. Але районний відділ освіти в особі начальника Таміли Дубини, (яка є людиною одіозного заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради Івана Бугаєнка) вже  перерахувала горе фірмі, аванс у сумі 500 тис. грн., які зникли і досі не повернуті у бюджет району.

Після цього, Бобровнік написав заяву до прокуратури, яка підтвердила факт розкрадання коштів не тільки під час утеплення школи у Студениках, але й на ремонті даху школи у селі Пристроми. У Пристрамах сума збитків сягнула 150 тис. грн.

Наразі всі матеріали кримінального впровадження знаходяться на експертизі, роботу якої хтось постійно затягує, і вона вже проводиться 9 місяців. Тобто злодії не хочуть передавання матеріалів справи до суду, і мотивують експертів не проводити свою роботу. Прокурори ж переконують, що експерти перезавантажені, і матеріали кримінального впровадження знаходяться у черзі на дослідження.

Те, що Бобровнік, був правий, довела голова новостовореної Студениківської громади Марія Лях, яка, після того, як відбулося підвищення мінімальної заробітної плати, підвищення інфляції, а одже здорощання матеріалів, зуміла, якісно утеплити школу за 1 мільйон 496 тис. грн.

Роботи проведено з утепленням відкосів вікон школи, чого не було передбачено у проекті Андрія Коркача. Вартість же робіт за пропозицією Андрія Коркача та Таміли Дубина мала скласти 3 млн. 036 тис. грн., з яких 1 млн. 900 тис. грн., фірма-аферист мала освоїти протягом двох тижнів грудня 2017 року. Решту чиновники відділу освіти, хотіли  виділити вже у 2018 року, після перерозподілу перевиконання районного бюджету за 2017 рік.

Фірма-аферсит, у ту холодну погоду, зуміла утеплити за 500 тис. грн., лише одну найменшу стіну спортзалу школи. Новий підрядник, демонтував результати її роботи, склавши відповідні акти, які свідчать про неякісно виконанні роботи.

Тим часом Таміла Дубина в судах успішно програє фірмі-аферисту справу із повернення тих 500 тис. грн. до районного бюджету.

Голова Студениківської громади Марія Лях розпочала роботи в липні 2018 року, які тривали майже 4 місяці, адже школа одна з найбільших у районі. Тобто якісно утеплити за два морозні тижні, не можливо, хтось просто дуже поспішав отримати 1 мільйон 900 тис. грн., під новорічну ялинку.

Врятовані 1 мільйон 400 тис. грн. з ініціатив Юрія Бобровніка у січні 2018 року Переяслав-Хмельницька районна рада, своїм рішенням повертає вже на рахунки новоствореної Студениківської громади.

Громада додала свої 96 тис. грн. І утеплила школу.

Деталі того, як проходили роботи із утеплення Студениківської опороної школи, можна подивитися на відео.

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.