Хто замовив вбивство Каті Ганзюк?

0
1394

 

Померла радниця міськголови Херсона Катерина Гандзюк. Їй було 33 роки. 31 липня на неї напали й облили кислотою. Понад 3 місяці Гандзюк проходила лікування, перенесла понад десяток операцій. Активісти повідомили, що Гандзюк померла від розриву тромбу. За напад судять 5 чоловіків.

Про смерть повідомили у Facebook активісти та її знайомі. Цю інформацію Громадському підтвердив волонтер Роман Сініцин. Також інформацію про це поширив прес-секретар «Національного корпусу» Роман Чернишев, виданню «theБабель» інформацію підтвердив юрист Масі Найєм.

31 липня у Херсоні біля під’їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Тоді поліція кваліфікувала напад на активістку як замах на вбивство.

1 серпня Гандзюк перевели до лікарні в Києві. СБУ розпочало кримінальне провадження щодо замаху на вбивство херсонської активістки Гандзюк.

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у нападі на Гандзюк. Четверо з них зізналися у скоєнні злочину.

15 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ймовірний організатор нападу на Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

Ймовірно, йшлося про підозрюваного Сергія Торбіна, якого 13 вересня інший підозрюваний Володимир Васянович назвав організатором замаху.

Також Луценко вказав, що в одного підозрюваного знайшли нові докази — опіки на руках і ємності із «відповідною речовиною».

Адвокатка радниці Катерини Гандзюк Євгенія Закревська заявила, що вказання підозрюваним Володимиром Васяновичем на іншого підозрюваного Сергія Торбіна як організатора замаху не означає, що треба зупинятися в пошуку замовника нападу.

На її думку, прокуратура Херсонської області не змінює кваліфікацію справи і хоче «замкнути» справу на підозрюваному Торбіні, якого інший підозрюваний оголосив організатором замаху.

Станом на 21 вересня повідомлялося, що Катерина перенесла 11 операцій з видалення змертвілих тканин та пересадки шкіри.

25 вересня у справі щодо нападу на Гандзюк присвоїли додаткову кваліфікацію — «Замах на умисне вбивство, вчинений на замовлення».

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.