НаЯремили: Яготинський осередок БПП саморозпустився

0
3217

З приходом скандального екс-генпрокурора Віталія Яреми у заступники Ігоря Кононенка у БПП Київської області, замість бажаного взлету розпочалися серйозні проблеми.

Ярема не став тією людиною, що мала зміцнить партію, навпаки, він її розпочав ламати і підтверджувати той факт, що БПП не є інституційною партією з ідеологією, і відповідальністю перед своїми членами та виборцями, а є всього навсього черговим політичним проектом, по типу Нашої України, Наша Україна-Народна Самооборона, Пора та інші…

Що сталося у Яготині?

Яготин це місто районного значення, тому там одна міськрайонна організація БПП «Солідарність», команда якої у 2014 році підтримала Порошенка на виборах, і восени 2015 року не маючи ні копійки фінансування з області, провела своїх депутатів до міської та районних рад. Депутати виявилися якісними людьми, і ніде ні в яких скандальних справах не були замішані як до виборів так, і не вляпалися у скандальні історії під час свого депутатства. Тобто переспектива зростання у них є.

З приходом Яреми у БПП на Яготинщині головою РДА поставили колишнього вічного міліціонера Василя Шмигановсього. Пропрацювавши вік міліціянтом, на крихітну заробітну плату він умудрився в декларації відобразити дорогужчі автомобілі. На які чесно йому потрібно заробляти століттями. Проте, люди знають, що будучи начальником не доблесної міліції, Василь Шмигановський полюбляв з підозрюваних особисто кулаками вибивати зізнання. Яготинщина підприємницька і не дуже бандитська взагалі йому долю носила.

Проте у Василя Степановича є мрія, стати міським головою Яготина. Він вже двічи ходив кандидатом, але екс-регіоналівське та міліціянське його минуле не подобалося виборцям.

Тож цього року він заручився підтримкою міліціянта та екс-генпрокурора Віталія Яреми, бо один хоче мером, а інший отримати по району депутатську недоторканість у Верховній раді, бо в Дарниці Києва Яремі вже нічого не світить ((2012 року прикриваючися Блоком Батківщини, він тоді став там нардепом). Ставши нардепом Ярема розігнав ринки підприємців, і побудував на їх місцях висотки. Але то вже інша історія. )

Не дивлячись на попередні досягнення яготинського осередку БПП, Шмигановський вирішив особисто очолити Партію вже в якості голови Яготинської РДА. Тільки от біда, члени БПП вже кілька разів на своїх засіданнях відмовлялися обирати його головою. Кажуть, одіозна фігура Шмигановський, нам такий не потрібний.

Звісно, пішов тиск, пішли погрози. Обласна організація БПП, своїх же партійців, які своїми силами провели три рівні виборів за БПП та Президента, не захотіла захищати. І, молоді люди яготинського осередку, будучи перспективою партії, оголошують про свій саморозпуск і всі разом виходять з партії. Шмигановський у стилі Партії Регіонів, оголосив примусовий набір бюджетників у БПП, які вже у новоствореному осередку мають його обрати головою.

Нагадаємо, що першим хто оголосив про свій саморозпуск був Переяслав-Хмельницький районний осередок БПП на чолі з Юрієм Бобровніком, через незгоду з діями Віталія Яреми, в частині призначення головою РДА діючого члена партії регіонів, схемщика, тітушковоза Юрія Клименка. Джерела в АП повідомляють, що саме він особисто підписав у Порошенка у вихідний день 7 квітня документи на Клименка та Шмигановського. Вітаючи гаранта з Пасхою, автоматично підставив його на Переяславщині та Яготинщині.

Через тиждень, після Переяслава склав свої повноваження  голова Осередку БПП Києво-Святошинського району Олександр Тигов. Причина виходу такої сильної фігури – офіційно «політичні ігри підривають загальну довіру до всього громадського сектору.

Проте, справжня ж причина, це незгода партійців БПП з обраним курсом Яреми, і скандальні кадрові призначення які протягує Олександр Горган. Наші джерела в КОДА взагалі говорять, що Віталій Ярема має бажання зайти у нардепи із посади голови Київської  обласної державної адміністрації.

Тому не виключено, що й інші осередки БПП невдовзі підуть геть від Порошенка через одіозного Віталія Ярему.

 

Андрій Білецький

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.