Чому Переяславщина вибухнула протестами та перекриттям доріг?

0
7748

Перша перекрита авто дорога в Переяслав-Хмельницькому районі цієї осені Бориспіль-Дніпро. Жителі села Світанок, як і обіцяли перекрили автодорогу Бориспіль-Дніпро. Мета у селян була одна, щоб влада їх нарешті на четвертий рік боротьби почула та повернула їм їх землю. Покарала винних у захопленні землі та підробці службових документів.
З напрямку Черкас, поліція відправляла автомашини через село Пологи-Яненки, жителі сусіднього села самоорганізувалися і теж заблокувалу вантажівки у знак солідарності із світанківцями.

Голова Переяслав-Хмельницької РДА утік із міста і не приїхав на протест, щоб вислухати людей. О 15.00 телефоном повідомив, що приїде в село після того, як люди розійдуться, але не раніше 18.00. До акції протести приєдналися жителі села Хоцьки, де керівник районного осередку агарної партії забрав у селян 50 га. пасовищ.

Селяни вимагають відставки одіозного голови РДА Андрія Пряхіна

Підтримати селян приїхали хлопці із Цибель (мають свої проблеми із землею) та села Переяславське де районна та обласна влада провалила реконструкцію школи, тим самим змушує дітей селян навчатися в аварійних класах. Селяни самі вже знайшли із свого бюджету 2 млн. грн. для нової школи. Проте чиновники, вже 10 місяць не можуть перекласти гроші із однієї кишені в іншу. Голова місцевої РДА не виділивши жодної копійки, запропонував возити дітей до опорної сусідньої школи яка знаходиться за міжнародною трасою Київ-Харків. Селяни проти такого рішення, і підозрюють голову РДА у намаганні закрити їх школу назавжди. До того ж ділянка перетну траси, відома концентрацією ДТП, тому селяни переживають за своїх дітей і не відправляють у сусідні Студенники.

Підтримати світанківців прибула і частина мітингувальників із міста Переяслав-Хмельницький, які вже кілька років борються із незаконним будівництвом ТЕЦ, яку будує з порушенням всіх норм та підробки службових документів одіозний помічник утікача Бакая, пан Куковальський.

То чому Світанок перекрив сьогодні дорогу? 

1. Тому що, фермер Пушня, отримав землю на підставі неіснуючого рішення Переяслав-Хмельницької районної ради.
2. Тому що, селяни вже четвертий рік намагаються повернути цю землю собі. У весь Переяслав-Хмельницький район знає, хто підробив рішення. Це знають і керівники прокуратури та поліції. Відкривши кримінальне впровадження слідчі поліції вже кілька років тягнуть із його результатами, прокуратура бездіяльна.
3. Тому що, мітинги під відділенням поліції у 2015 році, поїздки в суди 2015-2016 рр, зустрічі із місцевою районною владою, закінчилися погрозами від голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрія Пряхіна, поламати руки ноги активістам села Світанок.
4. Тому що, син фермера Пушні частий гість із кабінету голови РДА Андрія Пряхіна.
5. Тому що, фермер Пушня виставив державну охорону на полях де достиг урожай селян. А наявність державної охорони, означає, що чиновники не бажають простим селянам допомогти. 
6. Тому що, юристи РДА на прохання Андрія Пряхіна, будучи державними службовцями, службовим авто, приїхали в робочий час захищати Пушню на схід села, куди їх ніхто не запрошував.
7. Тому що, прокуратура маючі нові докази порушень, не ініціює нових судових позовів проти Пушні в інтересах держави. Адже фермер Пушня забрав 7 га. землі, що належить Світанківській сільській раді.

Про що попередньо домовилися селяни. 20 жовтня перекриють трасу знову в районі міста Переяслав-Хмельницький, 21 жовтня перекриють трасу Київ-Харків 

Петро Микитенко

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.