На території дитячого оздоровчого закладу санаторного типу «Славутич» відбувся профорієнтаційний захід

0
1184

Джерело: сайт міської ради

20 липня 2017 року, на території дитячого оздоровчого закладу санаторного типу «Славутич» відбувся виїзний захід за участі фахівців відділу активної підтримки безробітних Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості та учнівської молоді, що  перебуває  на відпочинку. Метою даного заходу було надання інформації щодо правильного вибору майбутньої професії з обов’язковим  врахуванням вимог сьогодення щодо перспектив ринку праці, пріоритетів професійного самовизначення, виявлення власних можливостей, інформування про послуги державної служби зайнятості.

Допомога у свідомому професійному самовизначенні надавалася з використанням методів роботи,  які відповідають літньому настрою дітей, тобто в ігровій цікавій для сприйняття та засвоєння формі.

Під час заходу діти  отримали знання і навики правильного, свідомого вибору професії, спираючись на власні здібності та інтереси. Під час дискусії обговорювались перспективні, сучасні та актуальні професії, популярні навчальні заклади регіону, де можна навчатися та здобути професії до душі. Діти мали можливість систематизувати свої знання щодо факторів, якими необхідно керуватися під час вибору свого майбутнього: відповідність особистісних характеристик особливостям професії, затребуваність професії на ринку праці, актуальність у майбутньому, готовність до самоосвіти та самовдосконалення, можливості особистісного росту.

З молоддю було проведене експрес-тестування, під час якого учасники отримали відповіді щодо власного типу професійної спрямованості та зробили ще один крок у професійному самовизначенні.

Можна зробити висновок, що проведений захід залишить слід у пам’яті дітей,  а професійна порада та профорієнтаційна робота фахівців служби зайнятості стане кроком до правильного рішення у виборі майбутньої діяльності.

Кучеренко Т.Б.
Фахівець відділу активної підтримки безробітних

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.