Навколо Борисполя планують будувати об’їзну дорогу

0
1596

Державне агентство автомобільних доріг України проводить переговори  зі Світовим банком щодо отримання кредиту для фінансування проекту  будівництва Північного об’їзду м. Бориспіль, про це йдеться на сайті установи.

Цей проект передбачає  будівництво нової ділянки дороги протяжністю 3 км та реконструкцію до 1А категорії існуючої дороги протяжністю 12 км. Загалом довжина об’їзної дороги становитиме близько 15 км.

Нова об’їзна дорога дозволить повністю вивільнити місто Бориспіль від транзитного транспорту і забезпечити зручний проїзд із Києва по міжнародній  трасі М-03/Е-40 в напрямку Полтави і по національній дорозі Н-08 в напрямку Кременчука  та Черкас. Водії зможуть  економити до 30 хвилин часу на кожній поїздці порівняно із тим часом, який вони витрачають на дорогу зараз, через центральну вулицю Борисполя – Київський Шлях.

В Укравтодорі сподіваються на конструктивну позицію Київської облдержадміністрації, Бориспільської районної держадміністрації та місцевої влади Борисполя у вирішенні питань, пов’язаних із відведенням землі для будівництва об’їзної дороги.

Керівник Укравтодору Славомір Новак: «Траса М-03 – один із найважливіший коридорів для внутрішніх та міжнародних перевезень. Зараз  ділянка дороги, яка проходить через Бориспіль, є однією із найбільш завантажених доріг країни із інтенсивністю руху понад 30 000 автомобілів на добу. Будівництво нової об’їзної дороги дозволить суттєво покращити екологічні ситуацію в місті,  зробить проїзд  по місту більш зручним, а також суттєво зменшить кількість ДТП. Сподіваємося на підтримку місцевої громади Борисполя у вирішенні цього важливого питання».

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.