Чому міцнішає гривня, думка експерта?

0
1297

31 липня на початку торгів на міжбанку долар опустився нижче позначки в 25 грн – таким чином курс долара оновив мінімуми з кінця серпня 2016 року. Старший аналітик фінансової компанії Альпарі Вадим Іосуб пояснив падіння американської валюти стійким попитом нерезидентів на облігації, номіновані в гривні. Про це пыше РБК-Україна.

«Основним драйвером зміцнення гривні за останні пару тижнів став стійкий попит нерезидентів на ОВДП, – держоблігації, номіновані в гривні. Для їхньої покупки іноземному інвестору треба завести в країну валюту, і поміняти її на гривню», – підкреслив Іосуб.

За словами аналітика, підтримкою для долара може стати область поблизу 24,7 грн, яка відповідає мінімумам липня 2016 року. Водночас якщо долар проб’є і цей рівень, це означатиме повернення до значень січня 2016 року.

«Найімовірніше, мінімум в районі 24,7 грн буде досягнутий в першій половині серпня, курс на деякий час стабілізується, а до кінця літа долар перейде до зростання. Причиною стане зменшення попиту іноземців на ОВДП», – додав він.

Нагадаємо, 31 липня курс долара США по відношенню до гривні впав до найнижчого рівня з 2016 року. У вівторок Національний банк України встановив офіційний курс долара на рівні 25,25 гривень, а 31 липня курс впав до 25,08 гривень.

Підпишіться на наш Інтернет-канал. 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.