На Переяславщині колишній високопосадовець передав у власність громадянам землю вартістю майже 2 млн грн

0
1449

Прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі, який незаконно передав у власність громадянам землю вартістю майже 2 млн грн., йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній виконувач обов’язків начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі, зловживаючи своїм службовим становищем, грубо порушуючи вимоги земельного законодавства, безпідставно підписав висновок про погодження проекту землеустрою щодо відведення громадянам безоплатно у власність земельних ділянок в межах Стовп’язької сільської ради Переяслав-Хмельницького району площею майже 5 га для ведення індивідуального садівництва.

В результаті злочинних дій, з державної власності незаконно були вилучені земельні ділянки, які перебували на праві постійного користування в ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп» та санаторно-оздоровчого підприємства «Учбово-спортивна база «Переяславль». Розмір спричинених державі матеріальних збитків сягає майже 2 млн гривень.

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури колишньому виконувачу обов’язків начальника управління земельних ресурсів у Переяслав-Хмельницькому районі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Триває досудове розслідування.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.