На Київщині збудують найкращий в Україні пластовий вишкільний центр

0
1405

На Київщині, в місті Буча, збудують найкращий в Україні Пластовий вишкільний центр, який стане головним осередком пласту в області, йдеться на сайті КОДА.

На виконання Указу Президента про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 — 2020 роки Київська обласна державна адміністрація в рамках обласної програми національно-патріотичного виховання збудує Пластовий вишкільний центр.

Пластовий вишкільний цент дасть новий поштовх у розвитку волонтерства як у Київській області, так і по всій Україні. Адже його головною метою є організація проведення різних тренінгів, навчань, семінарів, акцій та заходів, які спрямовані навчити волонтерів, вчителів і усіх бажаючих займатись з дітьми за пластовою виховною методикою, опановувати нові інноваційні освітні методи.

Окрім цього, пластуни можуть проводити у центрі різні змагання, мандрівки, підготовку до таборового літа, що значно підвищить залучення молоді до волонтерського руху.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган під час огляду місця будівництва наголосив, що «для обласної державної влади патріотичне виховання – пріоритет номер один».

«Ми повинні боротися за серце і розум кожної дитини для того, щоб вона виросла патріотом, моральною особистістю і ніколи не залишила Україну. Діяльність ПЛАСТУ дає гарантію, що цю місію буде виконано»,- зазначив Олександр Горган.

На спорудження пластового вишкільного центру буде виділено із обласного бюджету 5 млн. грн.  і з місцевого – 2 млн. грн.

У цьому вишкільному центрі зможе навчатися близько 60 вихованців, крім того, буде облаштований хостел для пластунів із інших регіонів.

«Головна мета центру – стати майданчиком для патріотичної виховної роботи з дітьми та молоддю», – наголосив Голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган.

Як відомо, депутати Київської обласної ради проголосували за програму обласної державної адміністрації  про національно-патріотичне виховання, яка, зокрема, передбачає будівництво Пластового вишкільного центру.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.