Обласна адміністрація виділить майже 800 млн грн на покращення якості води Київщини

0
1532

У Київській ОДА розробили проект Програми “Питна вода Київщини на 2017-2020 роки”, згідно з якою за три роки планується централізовано провести питну воду в 850 сіл області

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “КиевВласть“.

Для цього збираються побудувати 10 і реконструювати 25 каналізаційних очисних споруд в різних районах Київщини.

Про це стало відомо з розпорядження Київської обласної держадміністрації (КОДА) № 215 від 21.04.2017 р.

Згідно з проектом Програми “Питна вода Київщини на 2017-2020 роки”, сьогодні втрата питної води під час її транспортування та розподілу по Київській області становить від 10 до 50%. Але до 2020 року, в разі реалізації програми, як запевняють її розробники, знизити рівень втрат можна буде до 10% (близько 12,5 млн кубометрів води на рік).

Проект програми передбачає, в тому числі, і нормалізацію якості питної води централізованого водопостачання в містах Ірпінь, Фастів та Біла Церква, а також в населених пунктах Броварського, Бориспільського, Баришівського, Білоцерківського, Васильківського, Вишгородського, Іванківського, Києво-Святошинського та Тетіївського районів області .

Згідно з документом, до 2020 року планується забезпечити централізованим питним водопостачанням 850 сільських населених пунктів області, що становить 70,5% від загальної чисельності сільського населення.

Всього на виконання Програми передбачено 797,83 млн грн. Зокрема, в 2017 році – майже 123 млн грн.

Згідно з проектом програми, в цьому році планують побудувати резервну водозабірну свердловину в с. Велика Олександрівка Бориспільського району, реконструювати підземний водозабір № 5 в сел. Немішаєве. Також серед першочергових завдань вказані будівництво водозаборів підземних вод в с. Микуличі Бородянського району, сел. Глеваха Васильківського району, с. Плесецьке Васильківського району.

Найближчим часом проект Програми “Питна вода Київщини на 2017-2020 роки” збираються представити на розгляд депутатів Київської облради. У разі затвердження програми Департамент фінансів КОДА внесе зміни до обласного бюджету на 2017 та наступні роки.

Нагадаємо, в минулому році СЕС Київської області оприлюднила дані про зміст нітратів в колодязної води столичного регіону. Найбільш забрудненою вона виявилася в Білоцерківському, Сквирському і Таращанському районах – тут перевищення норм вмісту солей азотної кислоти зареєстровано в більш ніж 50% відібраних проб криничної води.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.