Реальна зарплата українців зросла на 4,5%

0
1446

У березні 2017 року в порівнянні з лютим поточного року, тобто за місяць, реальна заробітна плата в Україні зросла на 4,5% або на 543 грн. Про це йдеться у повідомленні УНН з посиланням на дані Держстатистики.

Водночас, у січні-березні 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року реальна заробітна плата в цілому по Україні скоротилася на на 0,4%.

Зазначається, що у березні цього року найвища розмір середньої заробітної плати в Україні був зафіксований у м.Київ — 11 тис. грн., у Київській обл — 6 тис. 990 грн та у Дніпропетровській обл. — 6 тис. 433 грн.

Варто зазначити, що дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Водночас, дані наведено по юридичних особах та відокремлених підрозділах юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб та можуть бути уточнені.

Нагадаємо, реальна заробітна плата в лютому цього року порівняно із січнем 2017 року збільшилася на 2,3%

Варто відзначити, що середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у січні порівняно з груднем зменшилась на 467 грн та становила 6008 грн.

Як повідомлялося раніше, кількість зареєстрованих безробітних в Україні у січні 2017 року збільшилася на 38,2 тис. осіб, до 429 тис. осіб.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.