Слухачі університету оборони практичне заняття провели в Переяславі

0
1106
4 травня на Переяславщині практичні заняття провели слухачі гуманітарного інституту Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського. Інститут готує фахівців для морально-психологічного забезпечення діяльності Збройних Сил України за спеціальностями військово-соціального управління, пропагандистської та ідеологічно-виховної роботи з особовим складом, також військових журналістів, педагогів, йдеться на сайті РДА.
У форматі виїзного заняття пріоритетний інтерес слухачів, звісно, стосувався організації служби у військовій частині в Дівичках, де вони працювали. Проте майбутнім офіцерам, які в українському війську займатимуться також і виховною робою з особовим складом,  важливо було поспілкуватися з цивільними. Тож  у залі районного будинку культури відбулася зустріч із представниками органів районної державної адміністрації  та місцевого самоврядування. В ній взяли участь начальник гуманітарного інституту Національного університету  оборони полковник Василь Осьодло, заступник начальника інституту Полковник Сергій Галаур та 25 слухачів. Їх  привітав Іван Бугаєнко, заступник голови районної ради і висловив сподівання на плідну співпрацю.
Основною темою діалогу  учасників зустрічі була організація взаємодії органів влади з військовими частинами ЗСУ. Керівники різних служб району інформували гостей щодо ситуації у відповідній сфері. Йшлося про такі стратегічні завдання як порядок оповіщення та евакуації населення під час оголошення воєнного стану, способи захисту об’єктів критичної інфраструктури району, про можливості співпраці в такий час військових із засобами масової інформації, медичними закладами та іншими підрозділами. Окремо обговорили і питання можливостей району щодо психологічної реабілітації, медичної та соціальної адаптації звільнених у запас військовослужбовців.
Спілкування відбувалося у формі довільного жвавого діалогу, гості багато запитували про все, що їх цікавило без обмежень. Цікава розмова склалася із журналістами місцевих ЗМІ. З інтересом військові ознайомилися із історичними об’єктами древнього Переяслава.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.