Долар може подешевшати ще на 1,5 грн

0
1488

До кінця цього тижня долар продовжить дешевшати. Про це Gazeta.ua розповів старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.

“За минулий тиждень офіційний курс долара знизився з 26,63 грн до 26,56 грн, або на 0,3%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку знизилися з 26,25/26,58 до 26,15/26,51. Сприятливі для гривні зовнішньоекономічні фактори поки зберігаються. Протягом цього тижня національна валюта може продовжити своє помірне зміцнення”, – говорить аналітик.

За інформацією Нацбанку, зміцнення гривні пов’язане зі зростанням пропозиції іноземної валюти і ослабленням попиту на неї.

“Нацбанк у своєму інфляційному звіті за перший квартал звертає увагу на поліпшення цін для українських експортерів. В першу чергу, мова йде про високі ціни на сталь, залізну руду і зерно. Природно, сприятлива ситуація не триватиме вічно. Починаючи з середини другого кварталу, можна очікувати здешевлення залізної руди на тлі скорочення імпорту Китаєм. А також збільшення пропозиції з боку США, Австралії та Бразилії. Прогноз регулятора означає, що гривня буде продовжувати зміцнюватися як мінімум до середини або навіть до кінця літа. За цей час долар може впасти в ціні ще на 1-1,5 гривні”, – додав Вадим Іосуб.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.