Голову райради з Київщини судитимуть за встановлення собі премії

0
1186

Уповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції направила до суду адміністративні протоколи щодо голови Бородянської районної ради Київської області, який порушив антикорупційне законодавство в частині конфлікту інтересів, пише “Українське право“.

Так, всупереч обов’язку недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів голова Бородянської райради не тільки не оголосив публічно про наявність у нього приватного інтересу і, відповідно, реального конфлікту інтересів при розгляді питання щодо його оплати праці та надбавок, але й проголосував за це рішення.

Відповідним рішенням Бородянської райради було вирішено  преміювати голову райради щомісячно за особистий внесок в загальні результати роботи районної ради в межах фонду преміювання, надавати допомогу на оздоровлення та встановити йому надбавку у розмірі 50%  від посадового окладу з урахуванням доплати  за ранг та вислугу років за виконання особливо важливої роботи.

Так, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (стаття 172), неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів  тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що згідно з  частиною третьою статті 12 Закону України «Про запобігання корупції» у разі виявлення ознак адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, уповноважені особи Національного агентства складають протокол про таке правопорушення, який направляється до суду згідно з рішенням Національного агентства.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.