Переяславці взяли участь у великому фестивалі різдвяних обрядодійств «Нова радість»

0
1285

14 січня Київський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи вирішив підхопити ідею з популяризацією традицій та звичаїв свят зимового циклу і влаштував Перший обласний фестиваль різдвяних обрядодійств «Нова радість», який став яскравим розмаїттям різдвяних зірок та переливами віншувальних пісень на честь народження Сина Божого, йдеться на сайті міської ради. У фестивалі взяли участь близько тридцяти колективів з Київщини. Участь у фестивалі взяли три колективи з Переяславщини – народний аматорський ансамбль української пісні “Водограй” ВУКГ (художній керівник Надія Потупа, музичний керівник Володимир Петриченко), народний аматорський ансамбль української пісні “Чебреці” клубу мікрорайону “Трубайлівка” (художній керівник Ольга Шамардак, музичний керівник Михайло Мина), народний аматорський ансамбль української пісні “Червона калина” (художній керівник Валентин Гордієнко) із села Пристроми.

Розпочали фестиваль на правах господарів народний колектив «Дивоцвіт» РБК села Новосілки Києво-Святошинського району з обрядовою виставою «Різдвяна історія», яка зарядила потужним позитивом всіх присутніх.

Ігор Подолянець, начальник управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації звертаючись до учасників фестивалю, привітав з новорічно-різдвяними святами, побажав миру, злагоди та сімейного затишку. Підбиваючи підсумку 2016 року, Ігор Подолянець відзначив, що рік був особливо насичений пам’ятними подіями та святами, подякував представникам творчим колективам, керівникам відділів культури та туризму Київщини за їх активну участь у обласних заходах. Ігор Подолянець зазначив, що і нинішній 2017 рік буде не менш насиченим – ювілей Київської області, 85 років.

Справжній фурор відбувався на сцені будинку культури та в залі під час виступу переяславського «Водограю», адже до ансамблю для виступу були залучені Андрій Корж, учасник гурту «Драбадан», він виконав майстерно роль Маланки, зірконосець Віталій Сандига, учень міської ЗОШ №1 та живий півень, який зовсім не злякався великої сцени та глядачів, а гордо ходив по сцені.

В програмі заходу відбулася експозиція робіт народно-ужиткового мистецтва на різдвяну тематику під назвою «Різдвяні візерунки». За участь у фестивалі всі колективи отримали подяки, в різних номінаціях колективи отримали спеціальний приз – дідух.
Поїздку на місце фестивалю було організовано відділом культури і туризму Переяслав-Хмельницької міської ради (начальник Вікторія Гуріна).

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.