У місті та районі вшанували ліквідаторів-чорнобильців

0
1366

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства. 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Указом Президентом України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року 14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС». З цієї нагоди перший заступник міського голови Григорія Карнаух, та перший заступник голови адміністрації Юрій Бобровнік відвідали Переяслав-Хмельницький сектор головного управління НС України в Київській області який очолює Сергій Лисенко, де зібралися працівники управління для гідного вшанування ліквідаторів, ветеранів пожежної служби, яким були вручені подяки та грошові винагороди. Про це йдеться на сайтах міської ради та РДА.

Григорій Миколайович від імені міського голови Тараса Костіна вручив ветеранам-пожежникам подяки, квіти та матеріальну допомогу. Перший заступник голови РДА Юрій Бобровнік від імені голови РДА та голови районної ради також виступив зі словом та відзначив ліквідаторів, серед відзначених і Григорій Карнаух, який взяв участь в ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС з 28 квітня 1986 року.

Численна делегація поклала квіти до пам’ятника Герою Радянського Союзу Володимиру Правику, що знаходиться в мікрорайоні Трубайлівка, хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя, без вагань та роздумів ліквідовував наслідки страшної аварії.

Продовжилися урочистості в залі засідань райдержадміністрації, де зібралися сільські голови сіл району, керівництво Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації та районної ради. Всі присутні дивлячись відео-презентацію мали можливість згадати ті страшні події 1986 року.

Перший заступник голови адміністрації Юрій Бобровнік подякував всім, хто у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкував ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Звертаючись до ліквідаторів, наголосив, що про події на Чорнобильській АЕС, як свідкам, необхідно розповідати дітям, внукам, щоб страшні події в історії України не забувалися молодим поколінням.

За героїзм, самовідданість та мужність проявлені у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, врятоване майбутнє для своїх нащадків та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС подяками від голови райдержадміністрації та голови районної ради нагороджено десять ліквідаторів та відзнакою «Народний герой» ще четверо.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.