Київщина впроваджує Е-громадські слухання

0
1553

Електронні громадські слухання – це новий сучасний електронний інструмент розроблений для більш комфортної участі членів територіальних громад у здійсненні місцевого самоврядування. Відтепер ця послуга доступна для мешканців Київської області, йдеться на сайті Київської обласної ради.

На початку грудня у Вишгороді стартував пілотний проект проведення електронного громадського слухання. Наразі триває перший етап, в ході якого населення міста знайомиться з порядком проведення та предметом обговорення Електронного громадського слухання. Зі слів представників міської ради, вже є перші позитивні відгуки з боку вишгородської громади. 

Слід зауважити, що громадські слухання є однією з важливих форм участі мешканців міста у здійсненні місцевого самоврядування, яка передбачена статтею 13 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Отже, даний захід повністю відповідає вимогам чинного законодавства.

Механізм проведення громадського слухання спрямований на забезпечення конституційного права кожного мешканця взяти участь у місцевому самоврядуванні та висловитись щодо актуальних проблем розвитку міста. Електронні слухання проводяться на засадах добровільності, відкритості, прозорості, свободи висловлювань, політичної неупередженості та з обов’язковим розглядом керівництвом міста пропозицій, поданих під час їх проведення.

Громадські слухання проходять у відкритому форматі, тому кожен бажаючий має змогу спостерігати за тим, як воно проходить. За пілотний проектом можна спостерігати на сайті Вишгородської міськради. Наразі для мешканців Вишгорода проходить електронне громадське слухання по будівництву (реконструкції) причалу, яке триватиме до 23.12.2016. Звертаємо увагу, що взяти участь в електронному громадському слуханні мають можливість тільки мешканці міста Вишгород.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.