Єнін: Україна може розраховувати на повернення щонайменше половини активів Януковича з Латвії

0
1209

Україна може розраховувати на повернення щонайменше 50% активів Януковича з Латвії. Таку позицію висловив заступник генпрокурора України Євген Єнін в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Ми чітко засвідчили свій інтерес до повернення активів. Вперше на такому високому рівні порушено питання повернення цих грошей. Буквально наступного тижня генпрокурор України планує здійснити візит до Латвії для того, щоб продемонструвати Латвії, які докази зібрано нашим слідством, які вердикти вже вступили в силу, з тим, щоб обґрунтувати якнайскоріше повернення цих грошей в Україну. А також можливе обговорення часток, в яких ми можемо розраховувати на повернення грошей”, – сказав Єнін.

За його словами, загальний термін повернення активів може тривати 5-10 років.

“Ми говоримо про більш ранню перспективу, перш за все беручи до уваги те, що українське слідство значно просунулося на цьому шляху. Вже до кінця року ми розраховуємо на перші вердикти у кримінальних провадженнях, що стануть підставою для повернення цих грошей. Безумовно, ми не встигаємо повернути ці гроші до кінця року. Це означає, що наступного року ми вже маємо домовлятися з латвійською стороною про те, щоб вони закладали в проект закону, свій бюджет, щоб вкласти це у видатки, повернення цих грошей або принаймні їх частини в Україну. Я думаю, що ми можемо розраховувати щонайменше на 50% зазначеної суми”, – зазначив заступник генпрокурора.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.