ВВП України ледве дотягує до 65% 1991 року – економіст

0
1679

Україна ризикує остаточно втратити свою конкурентну перевагу, а її високий потенціал – виявитися так і не реалізованим, і не монетизованим.

Про це економіст з Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко сказав в інтерв’ю Forbes, зазначає Gazeta.ua.

“Час витрачався і витрачається марно. Поки інші працювали, ми намагалися будувати “Нью-Васюки”. Політики охоче “годували” населення нездійсненними обіцянками. Основна ідея практично всіх наших політичних партій зводилася до того, “як би, нічого не роблячи, отримати все”. І, що жахливо, не можна сказати, що це не подобалося людям. У масі своїй вони на “ура” голосували за цих політиків”, — заявив він.

Устенко зазначає, що популізм продовжує панувати в головах українського населення.

“Попит народжує пропозицію. Люди хотіли чути казки – і їм ці казки розповідали. Попит на популізм панувала й продовжує панувати в головах українського населення. Це вилилося в те, що більше ніж за 25 років незалежності Україна так і не піднялася до того рівня, з якого колись, в 1991 році, впала. Якщо порівняти наш ВВП в 1991-му в перерахунку на сучасні ціни, і на результат 2016 року, виявиться, що ми ледве дотягуємо до 65% ВВП 1991 року”, — заявив економіст.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.