Супрун пояснила, чому немає вакцин проти грипу

0
1512

Вакцинація проти грипу не включена у перелік державних програм, тому завезення та реєстрацію вакцин здійснюють виробники та дистриб’ютори.

Про це під час консультацій з експертами щодо доступності ліків сказала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вакцини проти грипу не закуповуються за державними програмами. Деякі міста та області закуповують ці вакцини для мешканців своїх регіонів, але це не державна програма”, – сказала Супрун.

Вона зазначила, що міністерство не має впливу на терміни та обсяги поставок цих вакцин виробниками та дистриб’юторами.

Цього року вакцини від грипу поставили пізніше, також два тижні пішло на реєстрацію в Державному експертному центрі та кілька днів у Держлікслужбі.

Крім того, за словами Супрун, в Україну взагалі на замовлення було привезено лише 110 тисяч доз.

“Минулого року було використано всього 50 тисяч доз (вакцини проти грипу – ред.), тому виробники не хочуть привозити в Україну через те, що їх не купують”, – сказала Супрун.

В.о. міністра зазначила, що міністерство зі свого боку може зібрати дані по регіонах щодо потреби в такій вакцині, та повідомити про неї виробників та дистриб’юторів.

Супрун наголосила, що зробити щеплення проти грипу можна протягом усього сезону. Крім того, існують також профілактичні заходи, зокрема потрібно мінімізувати контакти з хворими, частіше мити руки, не торкатися обличчя, у випадку хвороби залишатися вдома та вчасно звертатися до лікаря.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.