В Україні штучно занижують статистику смертності на дорогах

0
1501

Про це свідчать результати дослідженя громадської організації Vision Zero, спеціалізацією якої є дорожня безпека, йдеться на порталі “Хмарочос“.

Управління безпеки дорожнього руху дає суспільству неправдиві дані про аварійність, травматизм та смертність на дорогах. Статистика за 2016 рік суттєво викривлена в бік заниження, і це викривлення має системний та широкомасштабний характер, стверджується у звіті організації. Реальна кількість загиблих на дорогах у минулому році є невідомою та може перевищувати 5 тисяч осіб замість заявлених трьох тисяч.

У результаті вибіркової перевірки за технікою OSINT (Open Source Intelligence – “розвідка за відкритими даними”) волонтери знайшли 14 доказів того, що опубліковані Управлінням безпеки дорожнього руху (УБДР) статистичні дані про аварійність у 2016 році не відповідають дійсності. Додатково було проведено вибіркову звірку даних УБДР з даними обласних управлінь поліції через використання механізму інформаційних запитів. Ця звірка дала три додаткові докази того, що дані УБДР викривлені в бік заниження.

Щоб перевірити дані, волонтери-аналітики перевірили місцеві медіа у семи областях за останні три місяці 2016 року. У місцевих ЗМІ опубліковано інформацію про значно більшу кількість аварій зі смертельними наслідками, ніж відображено в статистичних звітах Управління безпеки дорожнього руху. Також було надіслано інформаційні запити у декілька Головних управлінь національної Поліції. Виявилось, що дані Управління безпеки дорожнього руху також значно нижчі за дані поліції у трьох областях. Наприклад, кількість травмованих у Закарпатській області є на 42% вищою, ніж зазначено в загальнодержавній статистиці.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.