На окупованому Донбасі росте невдоволення ватажками – Тимчук

0
1197

На окупованій територі фіксується невдоволення рішеннями та діями ватажків.

Про це повідомив координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, йдеться на Gazeta.ua.

У ЛНР жителів обурює скорочення видачі вугілля для опалення приватних будинків та його активний вивезення у Росію.

“На території ЛНР місцеве населення масово висловлює невдоволення планами ватажків скоротити видачу вугілля для опалення приватних будинків. Зокрема, в прийдешньому опалювальному сезоні видачу вугілля жителям будинків з пічним опаленням планується скоротити вдвічі. З 6 тонн вугілля з розрахунку на один будинок в минулому році до 3 тонн пального в нинішньому році. Погіршує невдоволення місцевих жителів той загальновідомий в цих районах факт, що одночасно окупаційна влада вивозить до Росії значну частину видобутого в ЛНР вугілля”, — зазначив Тимчук.

На окупованій Донеччині протести фіксуються у зв’язку із рішенням ватажків закрити 22 шахти. Загальна кількість робочих місць складає 14 тисяч чоловік.

“До кінця поточного року планується перевести на баланс “Донбасуглереконструкція” і закрити (законсервувати на реконструкцію на невизначений термін) підприємства “Артемвугілля”, “Орджонікідзевугілля”, “Шахтарськантрацит”, “Східна”, “Торезантрацит”. При цьому, загальна заборгованість із зарплати становить 950 млн рублів і 500 тисяч рублів компенсаційних витрат”, — написав він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.