Глава розвідки США пояснив дії Путіна

0
1328

Глава Національної розвідки США вважає, що мотиви у діях президента Росії Володимира Путіна варто шукати в минулому країни і в прагненні повернути їй статус великої держави, пише РБК.

У ході бесіди в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку керівнику Національної розвідки США Джеймсу Клэпперу було поставлено питання, що рухає президентом Росії Володимиром Путіним. Американський чиновник відповів, що коріння цієї політики варто шукати в історії СРСР або навіть в царській Росії. «Я думаю, що він думає про великої Росії, великої держави. Йому важливо, щоб до Росії ставилися як до наддержаві такий же, як і до США», — заявив Клеппер у бесіді, запис якої розмістив в інтернеті Рада з міжнародних справ.

Глава Національної розвідки також заявив, що Росія і раніше намагалася впливати на результат президентських виборів в США. При цьому Клеппер вказав, що вважає цей вплив незначним, оскільки виборчий процес у Сполучених Штатах децентралізований і діє на рівні штатів і муніципальних утворень.

Торкнувся чиновник і ситуації на Близькому Сході. Зокрема, він заявив, що не здивується, якщо Росія зіб’є американський літак у разі створення безпольотної зони над Сирією. На його думку, це відбудеться, якщо в Москві вважатимуть загрозу своїм силам на землі.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.