Громадські активісти Переяславщини обговорили питання об’єднання територіальних громад

0
1536
За ініціативи члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Самооборона Переяславщини» Юрія Ходаківського 20 жовтня 2016 року в залі засідань Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації відбулося зсідання громадської ради, на якому розглядалось актуальне питання добровільне об’єднання територіальних громад, йдеться на сайті Переяслав-Хмельницької РДА.
До його обговорення долучилися й запрошені на засідання представники районної влади: заступник голови РДА Любов Онопрієнко та заступник голови райради Іван Бугаєнко, які повідомили, що розглядається варіант створення кількох територіальних громад. Населення району мало інформоване щодо об’єднання, тому звідси й випливає їхня інертність у вирішенні цього питання. Тож, влада на місцях повинна проводити ширшу роз’яснювальну роботу серед жителів району щодо основ та принципів дії Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та й самим мешканцям Переяславщини необхідно проявляти більшу ініціативу.
В ході обговорення прозвучала слушна думка про те, щоб молодь поверталася в село, повинні функціонувати не лише дитячі садочки, школи, медичні пункти, а й створюватись нові робочі місця. Від цього й залежить перспектива розвитку села та фінансова спроможність громади. Тому було запропоновано провести розширену зустріч з головами сільських рад району, представниками громадських організацій щодо виваженого, економічно-обґрунтованого об’єднання територіальних громад, яке стане поштовхом для підняття рівня життя і розвитку малого та середнього підприємництва на рівні села.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.