У навчальних закладах району проведені заходи з нагоди 203-ї річниці з дня народження Кобзаря

0
1358

Щорічно у першу декаду березня українці всього світу вшановують славного сина нашої держави  – Тараса Шевченка. Цікавим та змістовним був  день 9 березня 2017 року у дошкільному навчальному закладі села Циблі «Колосок», йдеться на сайті РДА. Колективом садочку було проведено літературний ранок «Тарасовими стежками», метою якого було показати значимість постаті Кобзаря, розвинути творчі здібності малюків, поглибити знання з краєзнавства, виховати повагу і шану до Тараса Шевченка.

В ході літературного заходу діти познайомилися з цікавими фактами з життя поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка. Вихованці декламували вірші, слухали пісні на твори Шевченка.

Також у закладі було організовано виставку малюнків дітей та батьків до творів Шевченка, яка проходила під девізом «Ми тебе не забули, Тарасе».

З 06.03 по 10.03.2017 року в Хоцьківській ЗОШ І – ІІІ ступенів пройшли Шевченківські дні. Невмирущій славі генію українського народу були присвячені заходи  під загальним  гаслом  «Уклін Кобзарю».

У шкільній бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Геній правди і свободи»,  присвячена 203-й річниці від дня народження співця вільної України, геніального поета, прозаїка, драматурга, мислителя, історика, етнографа, фольклориста, талановитого художника. Бібліотекар  Борисенко Т.І. та  учні розповіли про життя і творчість Т.Г.Шевченка, про його безмежну любов до рідної землі. Затамувавши подих, учні нашої школи на чолі з педагогом –організатором  Безсиловською О.О. переглянули  презентацію «Мій Шевченко»,  фільм про життя і творчість Великого Кобзаря  «Тарас Шевченко. Заповіт». Учні мали можливість поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, переживань й страждань.  На спільній  виховній годині  учні 1 -11 класів читали свої улюблені вірші.

В Студениківській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведені заходи, присвячені Шевченківським дням – відеопрезентація «Великий син України» (2-4 класи), огляд книжкової виставки в бібліотеці «Живуть, Тарасе, поміж нас і пензель твій, і голос твій, і слово…» (8-11 класи), літературно-музична композиція «Іду з дитинства до Тараса…» (5-7 класи), також відвідали музей Заповіту Т.Г.Шевченка у м. Переяслав-Хмельницький.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.