Юрій Бобровнік: «сепари навколо нас, їх багато … і вони хитрують»

0
2327

Нещодавно київські побратими по Майдану запросили мене через Фейсбук на один економічний форум, що відбувся сьогодні в Києві в готелі «Президент». Написали, що мені стане дуже цікаво послухати те, про які інвестиції йдеться. Після цього заходу сказали: ти, Бобровнік, складеш усі пазли й багато чого зрозумієш. І всі пости твої у фейсбуці вірні.

Замасковано під інвест клуб

Якось не задумався про сам захід, реально повірив в існування швейцарських інвесторів. Запитав лише про організаторів. Сказали, є така ГО «Народна рада». Сам думав глянути в інтернеті, але забув, не глянув. Учора хлопці перетелефонували та перепитали чи буду. Мусив їхати сьогодні. Моя порада Вам всім на майбутнє: фільтруйте усіх організаторів заходів, на які Вас запрошують.

Тож субота, 17 грудня 2016 р. 11.30, конференц-хол готелю «Президент», реєстрація, сотні дві людей у фойє. Люди незнайомі, але і знайомі – колишні чиновники та депутати часів Кучми. Мої друзі лише посміхаються. Я в костюмчику, годинник на руці, надіюсь побачити швейцарських інвесторів.

Заходимо до актової зали готелю, люди розсідаються хто де хоче. Всім процесом керує україномовна пані пенсійного віку.
На сцені трибуна і два штандарти. Що мене насторожило – це перевернутий український стяг. Жовтий колір зверху. Згадав, що перевернуті прапори з’явилися на Майдані після розстрілів Героїв Революції Гідності, коли майданівці пішли з Майдану, чи в АТО, чи у волонтери.

Присідаємо посередині залу з такою думкою, якщо буде не цікаво, то легко буде звідти злиняти. Пропозиція надійшла від мене.

Головний організатор, Надія Іванівна, щось дещо була незадоволеню, просила своїх помічників попросити глядачів сісти в перших рядах, бо будуть працювати відеокамери. Але народ не відреагував. Лише чоловік 30 перемістилося у перші ряди.

Це її прохання в мене особисто викликало обурення й внутрішнє розуміння, що пані потрібна массовка купкою, тільки от для чого? Звісно, для сюжету та звіту, картинки.

Проходить 5 хвилин і організатори вже доволі гучно просять нас пересісти в перші ряди, люди тихо обурючись пересідають, але все одно якось купки не виходить.

Об 12:15 виходить модератор і розповідає план нашої роботи, повідомляє наступне: спершу відбудеться розігріваюча частина, де будуть виступати доповідачі від організаторів, потім обід, потім виступ інвесторів зі Швейцарії зі своїми пропозиціями. З’явилися відеооператори, без журналістів. І оператори, які не належать до жодного телеканалу.

До слова запрошують пані Лукашевич Надію Іванівну, вона лідер всіх лідерів, яка повідомляє, що від сьогодні 100 000 українців отримають можливість заробляти від 1000 до 5000 євро на місяць. Що ми тут всі станемо безкоштовними агітаторами цих інвесторів, а кожного лікаря чи вчителя, якого ми залучимо до проектів організації, автоматично зробимо заможнішим від 1000 до 5000 гривень на місяць. Десь таке вже чув, з’являються думки про мережевий маркетинг.

Але доповідач оголошує наступне: перш ніж говорити про деталі проектів, вона для тих, хто прийшли перший раз хоче розповісти трішки про саму організацію. Отже, «Народна рада» є координатором сотень організацій в Україні та світі, під козирком якої формується громадський сектор України. Чесно кажучи, я вдруге чую про «Народну раду». Гугл в поміч, він все знає, але виявилося не так вже й багато знає і він. Пропозиції від Гугл на фото )))

Пані повідомляє, що організація створена у 2003 році Кирпою. Я відразу такий «о, чому камеру не взяв?» Він посмертно є її почесним президентом. Кучма – бог, а Медведчук – справедливий супер державний лідер. Я прозрів. І це все вона легко говорить солов’їною. Зал принишк. Усі слухають далі.

Пані повідомляє, що організація створює громадські рухи в Україні за європейським прикладом. Їх очолять люди організації, які потім стануть президентами та міністрами. Але далі маразм міцнішав. Вона – за єдину Україну, але Ленін з Марксом в усьому були праві. Що вона разом із делегацією «Українського вибору» Медведчука в триста осіб взяла участь у нещодавному великому з’їзді Аграрної партії України. У них є на ці рухи 200 млн. грн., тобто майбутня робота тих, хто приєднається не буде безкоштовною. Рухи будуть займатися реальним вирішенням людських проблем, а «аграрка» стане політичним крилом загального руху.

Далі було веселіше. Надія Іванівна повідомляє про те, що на з’їзді Аграрної партії багато людей соромилися відповідати Героям Слава, бо це поняття нинішня влада нівелювала, плюс на Майдані було б менше жертв, якби майданівці не кидалися рятувати своїх поранених побратимів чи витягувати тіла вбитих. Війни не було б, якби українці та Янукович дослухалися до рішень їх з’їзду за мир, який відбувся у перші дні Революції Гідності в Будинку офіцерів. Що завдяки їм вбитих на Сході менше, ніж могло бути, адже Мінські переговори – це ідея Медведчука та Кучми. Що якби не Тарута, то війська Путіна були б в Одесі і він єдиний «помаренчевий» олігарх на Донбасі. А майдани – це дуже погано для України й допускати третього майдану, про який так говорять доблесні атошники, з миттєвими розстрілами не можна, бо нам таки українцям потрібно єднатися й мати Головнокомандуючого. І тому ми маємо підтримувати Президента, бо його обрав народ, а от нинішню Верховну Раду України – ми маємо миттю розпустити. Логіка не логічна.

Потім вона сказала, що протягом тижня зареєструвалося попередньо людей повен зал, (у залі десь до 800 місць), але у зв’язку із негодою більшість не приїхала і тому їй сумно від того, що багато хто обіцяв і не з’явився. Тому цитую « не дай бог хтось після першої частини обіду не прийде до зали слухати відомих інвесторів. Адже організація витратила багато грошей на цей захід та зусиль», ( щоб привезти чорношкірих швейцарських інвесторів, як потім пізніше зясувалося).

«І не дивлячися на це все», цій пані таки хочеться, цитую «дуже хочеться сказати «Слава Україні».

Після цього вона розпочинає нагороджувати докторів наук, які були проректорами відомих вишів при Кучмі Зірками Героїв. Походу ці зірки сама організація собі придумала. Зараз вони просто викладачі, професори або ж лідери якихось громадських організацій з гучними назвами, про які я вперше чую. Лише третина з присутніх їм аплодує, решта або куняє, або офігіває, або копошиться у телефоні, або не може зрозуміти, що відбувається.

Члени організації реєструвалися ставлячи підписи, і Надія Іванівна просить їх підписи від ксерити і використати під заявами до влади, текст тих заяв я так розумію ніхто не бачив, але члени організації погоджуються.

Повний маразм.

Потім виходить довічний член ПАРЄ, колишній народний депутат від Євпаторійського виборчого округу Анатолій Варфоломійович Раханський. Розпочав з того, що він хоче заснувати постійний дорадчий державний орган «раду старійшин», що він проти призначень 25-річних заступників міністрів, у яких цитую « ні с……и, ні п…..и». Що чиновниками мають бути не молодші 50 років. Що ці 50 річні мають пройти партійну школу, одне в одне повторює слова нашого районного депутата Василя Григоренка. Що депутати у ВРУ та чиновники приймають закони, які ніхто не читає, а якщо і читають, то не розуміють. А якщо і розуміють, то кожен по-своєму. Ну з останнім важко не погодитися, але дід українською мовою доводить, що радянська система була найкращою, її освіта найякіснішою. Дивно тоді чому ніхто законів не розуміє. Доводить, що Кучма був найкращим виробничником і таких потрібно брати у владу, але він своїм указом розвалив і знищив українське село. Як і перший доповідач, суперечив сам собі у всьому. Говорив якусь старечу маячню. Логіка не логічна.

Далі виступали україномовні та російськомовні доктори наук, генерали реєстрових українських козацьких військ, що нагадувало луганський двіж в серці Києва. А відеооператори то фіксують. І саме цікаве, що всі вони після отримання нагороди, говорили, що служать народу України, а кілька таки сказали, що служать Народній раді (((

Я зрозумів одне – «Український вибір» Медведчука провалив себе. Він на кошти Путіна створює різні громадські рухи на кшталт: «роздамо всім чесно землю», «фабрики – робочим, землю – селянам», «повернемо всі вклади ошуканим вкладникам». Ці рухи щедро будуть проплачуватися, якісь реальні проблеми людей будуть вирішувати, структура буде рости і голосувати всі вони будуть за Аграрну партію, бо мета номер один – дострокові парламентські вибори.

Атошніки слово за Вами …  сепари навколо нас, їх багато … і вони хитрують.

Інвесторів ми вже не слухали двинули по домам.

Цікаві статті про Народну Раду )))

http://mtrk.com.ua/news/29142-2016-02-05-09-38-07.html

http://gpu.com.ua/uk/content/yak-p%D1%96drobili-p%D1%96dpis-prezidenta-ukra%D1%97ni

http://gpu.com.ua/content/kidaly-2

Про організацію

http://narodnarada.wixsite.com/youth/about

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.