Гонтарєва розповіла, що буде з ПриватБанком

0
1716

Акціонери не виконали програму докапіталізації, тому Національний банк, зважаючи на системну важливість банку, ініціював входження держави у капітал банку.

Про це на брифінгу сказала голова Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дотримання законодавства, нормативів та планів капіталізації є принциповим для стійкого розвитку банків та фінансової стабільності країни. Акціонери не виконали програму докапіталізації, тому Національний банк України, зважаючи на системну важливість банку, ініціював входження держави у капітал банку”, – зазначила Гонтарева.

Також голова НБУ додала, що жодних підстав для хвилювань наразі просто немає: “Всі банкомати будуть мати достатньо коштів. Всі банкомати інших банків теж працюють з банкоматами і з картками ПриватБанку і теж мають достатньо коштів. Національний банк поповнить сьогодні необхідну ліквідність, ми поповнимо як безготівкову, так і готівкову”.

Вона зауважила, що ситуація під контролем, адже ПриватБанком уже управляє держава, та додала, що перехід банку в державну власність відбудеться відповідно до ст. 41,1 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”.

В свою чергу міністр фінансів Олександр Даналюк на брифінгу заявив, що після повної стабілізації Приватбанк продадуть, повідомляє Gazeta.ua.

“Після того, як банк повністю стабілізується, почне реалізовувати стратегічний план розвитку, держава планує його продати. Це створює нормальні конкурентні умови на ринку. Продати за прозорими умовами”, – сказав він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.