Розенко:«1 грудня 2016 р відбудеться чергове підвищення розміру пенсій»

0
2011
З 1 грудня 2016 року відбудеться чергове підвищення розміру пенсій на 10%. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Україна Комунальна».
“1 травня відбулося підняття розміру мінімальної пенсії і прожиткового мінімуму на 6%, і з 1 грудня заплановане ще одне підвищення мінімального розміру пенсії приблизно ще на 10%. Це означає, що приблизно для 7 мільйонів українських пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від мінімальної, пенсія також зросте”, – сказав П. Розенко.
Віце-прем’єр-міністр також підкреслив, що питання підвищення пенсійного віку на сьогодні зняте з порядку денного.
“Цього питання немає в меморандумі з МВФ, немає наших зобов’язань щодо підняття пенсійного віку і очевидно, що Уряд не буде вносити жодних ідей щодо підняття пенсійного віку найближчим часом. Ця дискусія взагалі недоречна до того моменту, поки ми серйозно не піднімемо якість життя і тривалість життя. Тільки коли ми приблизно на 7-10 років збільшимо тривалість життя, можна аргументувати і переконувати суспільство, що тривалість життя збільшується, тому треба збільшувати тривалість життя працездатного”, – наголосив П. Розенко.
- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.