Уряд планує підвищити зарплати медикам і вчителям

0
2299

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про перегляд політики держави у ставленні до працівників освітньої та медичної сфери, акцентуючи увагу на підвищенні їхнього рівня доходів, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Урядовий портал.

За його словами, негативна кадрова ситуація у цих сферах стала наслідком радянського минулого, підходи та інструменти якого використовуються і сьогодні.
“У минулому радянська система освіти продукувала надмірну кількість педагогів та медиків, що прямо впливало на зменшення рівня оплати їхньої праці. Натомість, як компенсатор, їм пропонувалося виходити раніше на пенсію та шукати іншу роботу – тобто, консервувалася бідність у бюджетній сфері, а досвідчені кадри фактично виставлялися на вулицю. Лікар з 25 річним стажем по професії – це фахівець, якого потрібно берегти, а держава позбувалася їх, сплачуючи копійки та відправляючи на пенсію раніше строку”, – заявив міністр.

Рева наголосив, що сьогодні потрібно терміново виправляти ситуацію, та забезпечити збереження кваліфікованих кадрів через підвищення їхнього рівня доходів.

“Сьогодні в Україні некомплект лікарських кадрів – досвідчені фахівці масово виїжджають за кордон працювати навіть середнім медичним персоналом. Адже вони не бачать перспективи підвищення свого соціального статусу. Тому, замість того щоб виганяти їх раніше на пенсію – потрібно підвищувати зарплати, а через зарплати і рівень пенсійного забезпечення, таким чином мотивуючи спеціалістів залишатися працювати в Україні”, – підкреслив Андрій Рева.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.