Олігархи зароблять, Україна втратить. Кому вигідно кодувати канали?

0
1493

Стало відомо, що більшість телевізійних каналів, які приблизно 4 млн сімей в Україні безкоштовно дивляться задопомогою супутникової тарілки , 28 січня 2020 року стануть платними. Мова йде про 32 набільш популярні українські канали .

У чому небезпека?

Справа в тому, що безкоштовно із так званого технічного супутникового сигналу, телевізори українців приймають більше 100 каналів, більшість з яких російські, трохи менше за українські це білоруські.

Свого часу, ці сімї витратили більше 100 доларрів США, щоб придбати та установити ці тарілки разом із тюнерами, які тепер різко не покажуть українські кананали, які і так не дуже популарні були в південно-східних регіонах України.

Виникає логічне запитання який відсоток людей купить нові тюнери, і погодиться платити щомісячну абонплату в південно-східних областях України, чи просто і далі буде дивитися російські телеканали, без перемикання на пульті українських каналів?

Кому вигідне таке кодування телеканалів?

Звісно українським оліхархам, бо як виявилося в Україні є тільки дві легальні супутникові команії-оператори, що надають такі послуги. Одна належить Ахметову, інша опосередковано Коломойському.

Звісно, можна купити приставку Т2, до якої потрібно, ще спеціальну антену (щоб типу якісніший звязок був), і дивитися безкоштовно ці канали, точніше, без анбонплати, але ці приставки теж не дешеві. І хтось з олігархів теж на цьому заробляє. Але як показав досвід попередніх років Т2 не є надійним цифровим сигналом, адже в дощ, вітер чи грім, картинка часто зависає, або взагалі пише, що сигнал відсутній.

Тому останні роки люди активно й переходили на супутник, який в будь-яку погоду дає надійний сигнал, навіть для не надто сучасних телевізорів, яких особливо в селах ще багато.

Аргумент щодо того, що ЄС вимагає кодувати технічний сигнал супутнику не є сильним, особливо в умовах, коли російські канали залишаться в ефірах старих тюнерів без кодування.

До того ж українське населення переважно не здатне оплатити комунальні послуги вчасно, тому більшість просто перейде на 100% перегляд російських каналів, що в умовах війни з Росією, є вбивчо небезпечним для України.

Шість років, нас переконували у тому, що на Сході майже немає українського телебачення, що тільки задопомогою українських каналів, був хоч якийсь шанс роззомбувати “рускоговоряще східне населення”. І що роблять олігархи і їх посіпаки чиновники?

Віддають 100% інформаційного поля російським пропагандиським ЗМІ.

Звісно, це зрада, яка запущена попереднім керівництвом держави і не зупинена нинішнім.

Із кодуванням телеканалів потрібно зачекати до перемоги України!

Юрій Бобровнік

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.