Затримання КОРДом патрульних: начальника поліції Дніпропетровщини звільнили з посади

0
1011

Віталія Глуховерю звільнили з посади начальника управління Національної поліції Дніпропетровської області.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Виконувачем обов’язків керівника поліції Дніпропетровщини призначили 42-річного полковника Артема Васицького — начальника кримінальної поліції, заступника начальника Головного управління. До 2017 року він проходив службу у підрозділах карного розшуку на прифронтовій Донеччині. Має 23 роки досвіду оперативної роботи.

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Дніпрі підрозділ спеціального призначення КОРД затримав патрульних поліцейських, які зупинили люксовий позашляховик Range Rover начальника поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховері за порушення правил дорожнього руху. Спецпризначенці відвезли патрульних до кабінету Глуховері, де генерал провів із ними розмову.

Коли цей інцидент набув широкого розголосу, президент Зеленський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із вимогою звільнити Глуховерю. Відреагувавши на це звернення Глуховеря заявив, що готовий надати «будь-яку інформацію для проведення об’єктивного розслідування».

26 липня 2019 року слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстрували кримінальне провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.