ЗАКОНОТВОРЧА ДІЯЛЬНІСТЬ СЕРГІЯ МІЩЕНКА ДЛЯ ЛЮДЕЙ

0
2012
Сергій Міщенко, кандидат у народні депутати України по 98 округу: Бориспільщина, Переяслав-Хмельницький район, Яготинщина, Згурівщина.

За період депутатської каденції 2014 – 2019 рр. народний депутат України Сергій Міщенко є автором десятків законодавчих ініціатив та законопроектів, які були написані для простих людей, а не для олігархів та бізнесменів. Розглянемо деякі з них:

 

  • Закон про спадщину

Відповідно до цього закону прощено процедуру оформлення спадщини, а й скасовано обов’язкову оцінку майна, і головне – для близьких родичів (діти, чоловік чи дружина, батьки) скасовано проведення оцінки спадкового майна.

Тож, замість десятків тисяч гривень, які йшли в кишені ділків і чиновників, відповідно до Закону Сергія Міщенка спадкоємець сплачує за видачу одного свідоцтва про право на спадщину всього 483 гривні державного мита та за послуги державного нотаріуса правового та технічного характеру.

Також за ініціативи С. Міщенка скасовано оцінку та оподаткування спадщини для другого ступеня споріднення (рідні брати та сестри, баба та дід як з боку матері, так і з боку батька, онуки).

 

  • Законопроект №7273 щодо відновлення пенсійної справедливості.

Відповідно до ЗАКОНОПРОЕКТУ:

1) Перерахування пенсій відповідно до середньої зарплати по країні на сьогоднішній день (а не за часів радянських колгоспів, як зараз).

2) Індексація і перерахунок пенсій до рівня інфляції на сьогоднішній день і перераховується щоразу, коли інфляція росте (а не раз в п’ятирічку, як зараз).

3) Перерахунок пенсій відбувається щороку до 1 березня відповідно до середньої зарплати по країні.

4) Нарахування і перерахунок пенсій відповідно до кількості років трудового стажу (чим більше людина працювала понаднормово, тим більшу пенсію вона буде отримувати).

Сьогодні коефіцієнт величини оцінки страхового стажу становить 1 %, а в законопроекті Сергія Міщенка:

1,35 % для осіб, які мають стаж до 25 років;

1,5 % для осіб, які мають стаж від 25 до 35 років;

2,2 % для осіб, які мають стаж від 35 років.

 

  • Законопроект №7406 щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, журналістам, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим.

З метою захисту конституційних прав наукових працівників, журналістів, працівників органів місцевого самоврядування та державних службовців, Вказаним законопроектом  пропонується передбачити механізм перерахунку вже призначених пенсій для вказаних категорій громадян.

 

  • Законопроект №7481 про відкликання народного депутата України

Цей документ є адекватною законодавчою ініціативою у відповідь на реальні виклики і обставини сьогодення. Сергій Міщенко вважає, що українці мають мати такий інструмент, як право вигнати з Верховної Ради тих негідників, які під час виборів відверто їх обдурили.

Знесилені стрімким зниженням рівня життя, тотальним зростанням цін на продукти харчування та товари першої необхідності, ліки,  захмарними тарифами на комунальні послуги, люди фактично на своїх плечах тримають недобросовісних народних обранців.

У цей ж час окремі депутати, не відчуваючи жодної відповідальності перед виборцями, діють всупереч своїм передвиборчим обіцянкам, переходять з однієї фракції в іншу, змінюють політичні партії  на ідеологічно протилежні, не проводять роботи з громадянами, пропускають засідання Верховної Ради України та комітетів Верховної Ради України.

Тому прийняття законопроекту №7481 «Про відкликання народного депутата України» змусить всіх народних обранців віддано працювати та виконувати свої передвиборчі обіцянки. Бо влада – це люди.

 

  • Законопроект №7509 про скорочення кількості народних депутатів України до 150 осіб

Сергій Міщенко впевнений, що зі зменшенням депутатського корпусу до 150 депутатів, продуктивність праці Верховної Ради навіть збільшиться, при чому в рази. Тут не місце корупціонерам та бізнесменам, котрі прийшли відстоювати власні інтереси, а не захищати права своїх виборців. Не менш важливим є і фінансовий аспект, адже у разі зменшення парламенту на дві третини держава зможе заощадити на направити на соціальні потреби понад мільярд гривень.

 

  • Законопроект №8299 щодо посвідчення заповіту та довіреності у сільській або селищній раді

У разі прийняття даного законопроекту селяни матимуть можливість отримувати нотаріальні послуги (в тому числі послуги щодо посвідчення довіреності) незалежно від наявності в селі, селищі нотаріуса. Відтак селянам не доведеться платити нотаріусам відчутні для їхнього гаманця суми , а отримати ці ж послуги у сільській чи селищній раді за символічну вартість.

 

 

  • Законопроект №9261 щодо посилення захисту трудових прав працівників поштового зв’язку.

Цим законопроектом передбачено додаткові гарантії оплати праці персоналу національного оператора поштового зв’язку:

1) розмір ставки заробітної плати (окладу) не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати, чим забезпечується справедливий підхід в оплаті праці.  Тобто зарплата працівника встановлюватиметься виходячи не з мінімального розміру ставки (окладу) на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а виходячи із мінімального розміру заробітної плати;

2) встановлюються щомісячна надбавка за вислугу років у розмірі, встановленому для працівників державних органів;

– працівникам залученим до роботи з доставки кореспонденції, пенсій, соціальних виплат (листоношам) встановлюється надбавка за роботу в несприятливих умовах та надбавка за роз’їзний характер робіт.

У разі прийняття цього законопроекту буде відновлена соціальна справедливість, адже заробітна плата листонош, які часто працюють у несприятливих умовах, буде підвищена та розраховуватиметься від мінімальної зарплати, а не від прожиткового мінімуму, як це проводиться зараз.

 

  • Проект постанови Верховної Ради України №9366 «Щодо вирішення питання надання житлових субсидій незахищеним категоріям громадян»

Через затверджені Урядом у травні 2018 року зміни в призначенні субсидії  у надзвичайно важкій ситуації опинились незахищені верстви населення, зокрема пенсіонери і інваліди, які проживають самі. Скасувавши норму для одиноких непрацездатних осіб про отримання субсидії на 75 кв. м. площі свого житла, Уряд змусив інвалідів та пенсіонерів звертатися до управління соцзахисту, щоб отримати субсидію на додаткову площу житла. Однак при позитивному рішенні комісії, пенсіонеру або інваліду, який проживає сам, субсидію можуть збільшити з 48,87 кв.м. до 63 кв.м. (і це при тому, що середня площа будинків становить 75 кв.м.) Фактично, з кишені пенсіонера витягнуть ще близько 500 гривень за опалення житла.

У квітні 2018 року за сприяння народного депутата Сергія Міщенка для непрацездатних осіб було збільшено соціальну норму житла з 48,87м2 до 75 м2.  А у разі, якщо опалювальна площа більша за 75 м2, то непрацездатні особи могли подати документи на призначення субсидії на додаткову площу без обмежень.

Після ганебного і необґрунтованого скасування цієї норми депутат знову розпочав боротьбу за відновлення справедливості. У Проекті Постанови ВРУ народний депутат також  вимагає і  збільшення соціального нормативу з 4,5 куб. метрів до 7 куб. метрів природного газу на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період.

Сергій Міщенко стверджує, що встановлена на сьогодні соціальна норма 4,5 куб. метрів на 1 кв. метр опалюваної площі – це знущання над простими українцями, оскільки її катастрофічно не вистачає на опалення будинку і люди змушені замерзати, аби вкластися в субсидію. Особливо це стосується невеликих будинків площею до 49 кв. м., які не мають права отримати більшу субсидію, написавши заяву на додаткову площу.

 

  • БОРОТЬБА З МАФІЄЮ ПІЧНИКІВ

Мафія так званих пічників вже не перший рік орудує в окрузі. Попри неодноразові роз’яснення у пресі та під час особистих прийомів Сергія Міщенка в окрузі, люди продовжують впускати пічників та платити за звичайний папірець – тим самим «годувати» мафію, яка забирає у людей останню копійку.

У результаті численних депутатських звернень Сергія Міщенка правоохоронними органами порушено кілька кримінальних справ за фактами незаконних дій пічників. І хоч розслідування затягуються і до цього часу ніхто не притягнений до кримінальної відповідальності – справа буде доведена до кінця, а винні – покарані!

Вкотре наголошуємо, щовласник не зобов’язаний допускати до власного помешкання представника спеціалізованої організації, якщо пропоновані ним послуги з перевірки димових і вентиляційних каналів громадянином не замовлялись.

 

  • БОРОТЬБА ЗА СКАСУВАННЯ НЕЗАКОННИХ ДОНАРАХУВАНЬ У ПЛАТІЖКАХ ЗА ГАЗ

У листопаді минулого року українці отримали перші платіжки за газ з міфічними донарахуваннями за додаткові обсяги газу у зв’язку із нібито стисканням газу через пониження температури. Після отримання цих горе-платіжок люди поділились на дві категорії: одні слухняно пішли сплачувати повну суму, побоюючись відключення газу, інші ж – сплатили по лічильнику лише за фактично спожитий газ. І правильно зробили, адже ці донарахування – це ніщо інше, як маніпуляція газових олігархів з метою стягнення з людей додаткових коштів.

Відразу ж НКРЕКП своєю Постановою № 1498 від 23 листопада 2018 року заборонила  ПАТ «Київоблгаз» донараховувати додаткові об’єми газу у зв’язку з пониженням температури при здійсненні обліку природного газу, використаного побутовими споживачами. Попри це платіжки з коефіцієнтами продовжують надходити у лютому.

Варто зазначити, що народний депутат активно діє для вирішення цієї проблеми. Саме на вимогу Сергія Міщенка та громади було ініційовано проведення позапланової перевірки ПАТ «Київоблгаз» щодо дотримання вимог ліцензійних умов. За результатами цієї перевірки було виявлено порушення ліцензійних умов, а донарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам з використанням коефіцієнта визнано незаконними. Відповідно було прийнято рішення про штраф для порушника-облгазу у розмірі 850 тисяч гривень та зобов’язано провести перерахунок для всіх побутових споживачів.

Народний депутат переконаний, що на цьому боротьба за відновлення справедливості не завершується, оскільки тепер необхідно змусити «Київоблгаз» виконати рішення. Тож боротьба триває!

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.