Тринадцять школярів-активістів Переяславщини взяли участь у проекті “Разом у серці країни”

0
1358

11 липня, за ініціативи міського самоврядування Переяслава-Хмельницького, Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування (МАОМС) “Крок громад”, Нікольський район, Донецька область (створена 12 травня 2016 року Нікольською (Володарською) селищною радою та Бойовською, Зеленоярською, Новокраснівською, Республіканською, Старченківською та Тополинською сільськими радами з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій щодо захисту прав та інтересів територіальних громад, сприяння їх соціально-економічному і культурному розвитку), відбувся спільний проект, за підтримки Народного депутата України Дмитра Лубіньця, “Разом у серці країни”. Про це йдеться на сайті міської ради.

Тринадцять школярів-активістів Переяславщини, на чолі з головою Міської Ради Дітей Переяслава Анастасією Мартишко, зустрілися в Маріїнському парку міста Києва із однолітками із смт Нікольське.  На цій зустрічі були присутні – міський голова Тарас Костін, голова Переяслав-Хмельницької РДА Андрій Пряхін, керуюча справами виконкому міської ради Валентина Гринець, голова Місцевої асоціації органів місцевого самоврядування “Крок громад” Сергій Молонов та директор Переяслав-Хмельницького міського Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді Ніна Товкун.

Метою двох молодіжних делегацій була спільна екскурсія до Верховної Ради України та до Будинку уряду, знайомство з роботою вищих державних органів України, обмін думками щодо координації молодіжних організацій для розробки та втілення спільних проектів.

Під час пленарного засідання Верховної Ради із сесійної зали до підлітків Донеччини та Київщини в кулуари вищого законодавчого  органу країни вийшов Народний депутат України Дмитро Лубінець. Відбулась цікава розмова біля першого Державного прапора України.

На третьому поверсі приміщення ВРУ, для засобів масової інформації, під час півгодинної перерви народних депутатів України, до учасників проекту “Разом у серці країни” приєднався Артур Палатний – голова Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Після прогулянки на свіжому повітрі в кварталі державних установ України, учасники проекту відвідали Будинок уряду, де мали змогу відвідати музей та цікаву екскурсію коридорами та публічними місцями виконавчого органу України, в залі засідань українського уряду, між молодіжними лідерами Київщини та Донеччини був підписаний Меморандум щодо спільних проектів у майбутньому.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.