На Київщині пройшов Відкритий чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції

0
3988

В місті Вишгород відбулася історична подія – Відкритий чемпіонат України з триатлону на олімпійській дистанції. Про це зазначаєтсья на сайті міської ради.

У заході взяли участь більше двохсот спортсменів – професіонали та любителі різних вікових категорій. Професійні спортсмени долали олімпійську дистанцію, що включала в себе плавання – 1,5 км, велоетап – 40 км та біг – 10 км.

Організаторами змагань стали Київська обласна державна адміністрація, Вишгородська районна державна адміністрація, Вишгородська міська рада, Федерація триатлону України, Київський клуб триатлетів Triatman Club.

Особисту участь в організації змагань взяли голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Вишгородської районної державної адміністрації Вячеслав Савенок та  Вишгородський міський голова Олексій Момот.

«Важлтво, аби спорт ставав елементом культурного дозвілля, аби змагання були цікаві не лише для спортсменів, а й для громади, яка приймає спортивний захід. Сьогодні на змаганнях зібралися найіменитиші спортсмени в данному виді спорту з Європи, багаторазові чемпіони  України»,- зазначив голова Київської ОДА Олександр Горган.

Серед жінок золоту медаль отримала спортсменка з міста Житомир (Житомирська обласна федерація з триатлону) – Олександра Кохан, час подолання дистанції якої 02:17:10.

Абсолютним чемпіоном серед чоловіків став Дмитро Маляр з Дніпра, який подолав олімпійську дистанцію за 01:56:25.

Вже традиційною стала і грошова премія «Рекорд Велесгарда», що становить 10 тисяч гривень, започаткована депутатом Вишгородської міської ради Сергієм Пінчуком за встановлення кращого результату. Цього року її отримав Дмитро Маляр, побивши минулорічний рекорд Тараса Дубинця з Нових Петрівець.

Нагадаємо, що минулого року 16 липня у Вишгороді вперше проводилися Всеукраїнські змагання з триатлону під назвою VR Olympic Triathlon.

Перебуваючи тоді на посаді голови Вишгородської РДА, Олександр Горган запевнив, що проведення таких змагань стане традицією у Вишгородському районі і кожні перші вихідні липня, у місті Вишгороді відбуватиметься справжнє спортивне свято – екстремальний триатлон з «олімпійською» дистанцією.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.