У Переяславі-Хмельницькому змагались вокалісти

0
4544

23 березня Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди радо зустрічав учасників VIIІ Всеукраїнського конкурсу вокальної творчості «Весняні наспіви — 2017». Організатором конкурсу виступила кафедра мистецьких дисциплін і методик навчання вишу.

За роки існування конкурсу деякі вже колишні його учасники нині є студентами нашого вишу, удосконалюють свою майстерність та завойовують призові місця на інших Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Надзвичайно приємно, що на VIIІ Всеукраїнський вокальний конкурс «Весняні наспіви – 2017» привезли своїх вихованців колишні студенти Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди, а нині шановані вчителі шкіл та викладачі коледжів.

На мистецьке змагання у вокальній майстерності з’їхалось багато творчої  молоді з різних куточків України. У конкурсних номінаціях було представлено вокальні твори класичного спрямування, пісні сучасних композиторів, народну пісенну спадщину нашої Батьківщини.

З вітальним словом до гостей свята та конкурсантів звернулася доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри мистецьких дисциплін та методик навчання Тетяна Мартинюк:

Сьогодні зал наповнений теплом, красою і неперевершеними талантами! Саме молодь та її добрі прагнення змінять нашу державу на краще. Хочемо побажати усім конкурсантам успіхів, гарного виступу та перемоги!

Виступи юних талантів оцінювало компетентне журі, до складу якого ввійшли провідні фахівці вокального мистецтва кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання вишу. Враховувалися  виконавська майстерність, артистичність, самобутність виконання, розкриття художнього образу та інші критерії при виконанні музичних творів.

Юних вокалістів оцінювали у двох номінаціях: народна та естрадна пісня. За умовами конкурсу кожен із його учасників у номінації «народна пісня» мав змогу продемонструвати свої вокальні здібності в співі української народної пісні a cappella та зі супроводом. Вокалісти, які виступали в номінації «естрадна пісня», мали виконати два твори: естрадний твір українського композитора або українську народну пісню в естрадній обробці та естрадний твір зарубіжного автора.

За підсумками конкурсу у номінації «народна пісня» переможцями стали:

І місце – Анна Ляч (Переяслав-Хмельницька ЗОШ №7);
ІІ місце – Анастасія Рибарук (КДМШ №23):
ІІІ місце між собою розділили Олеся Стельмах (КДМШ №23) та  Вікторія Бородавко (Щасливський НВК «Ліцей-ЗОШ»).

У номінації «естрадна пісня» місця були розподілені таким чином:

І місце – Ольга Лісовська (КДМШ №23);
ІІ місце вибороли Анастасія Смолінська (КДМШ №23) та Анна Овсієнко (Драбівська дитяча школа мистецтв);
ІІІ місце  завоювали Андрій Мосієнко (Переяслав-Хмельницька дитяча музична школа) та Артем Качур (Щасливський НВК «Ліцей-ЗОШ»).

   Після конкурсу учасники радо поділилися своїми враженнями:

 Анна Ляч (учениця Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи №7):

– У конкурсі «Весняні наспіви» буру участь третій рік поспіль. Минулого року виборола перше місце в номінації «естрадна пісня». Цьогоріч спробувала свої сили відразу у двох номінаціях: «естрадна» та «народна пісня» і виборола перше місце  в номінації «народна пісня».  

Я брала участь у багатьох вокальних конкурсах, Всеукраїнській олімпіаді «Голос країни», але ніде не зустрічали такої чудової організації, гостинності і тепла, такої аури добра й натхнення, як на цьому конкурсі! Подобається те, що тут між учасниками дружна атмосфера, професійне журі, яке всіх конкурсантів оцінює об’єктивно.

Цей конкурс подарував нам багато хороших емоцій, зарядив весняним позитивом та приніс приємні плоди нашої роботи. В майбутньому планую вступати до Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди на спеціальність «Музичне мистецтво».

Людмила Стрілець (с. Тинки Оржицький район Полтавська область):

У вокальному конкурсі «Весняні наспіви» беру участь перший раз. Про нього дізналася від своєї вчительки по вокалу Світлани Швидкої, яка мене і готувала до конкурсу.

Найбільше вражає те, що між учасниками конкурсу панує надзвичайно дружна атмосфера.Організатори конкурсу все пояснюють, допомагають, підтримують. Це є дуже важливим для учасників. Адже коли опиняєшся в незнайомому місці, то в багатьох людей з’являється паніка і це може негативно вплинути на конкурсантів. А тут почуваєш себе впевнено, неначе вдома.

Після закінчення школи мрію навчатися в Переяслав-Хмельницькому вищому навчальному закладі на спеціальності «Музичне мистецтво». Думаю, в майбутньому моя мрія здійсниться.
Переможці конкурсу були нагороджені дипломами та подарунками, а їхні керівники – подяками.
Бажаємо всім конкурсантам подальших успіхів та підкорення нових творчих вершин! І нехай музика єднає молодь!

Ольга Науменко,
фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.