Україна заслуговує на летальну зброю, – верховний головнокомандувач НАТО

0
1114
США повинні допомагати із озброєнням українських військових задля протистояння російській агресії на Донбасі.

Про це під час слухань у Сенатському комітеті зі збройних сил заявив верховний головнокомандувач об’єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “Голос Америки“.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи повинні США надати Україні летальну зрою, він зауважив, що українці  – дисципліновані воїни, які ведуть важку боротьбу.

“Вони протистоять так званим сепаратистам, які, насправді, є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю і також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські збройні сили настільки, наскільки це можливо”, – наголосив Скапарротті.

У відповідь на це, сенатор-республіканець Джоні Ернст висловила радість щодо такої позиції генерала та висловила сподівання, що адміністрація президента Дональда Трампа вирішить надати допомогу Україні якомога раніше. При цьому сенатор також зауважила, що занепокоєна використанням Росією тактичних дронів для встановлення місцезнаходження артилерії, а також технологій для блокування GPS навігації.

У свою чергу Скапарротті зауважив, що Росія використовує український конфлікт як полігон для випробовування новітньої технології та методів. При цьому, за його словами, ця проблема є актуальною і для США.

“Адже ці методи починають застосовувати, певною мірою, і інші терористи. Ми працюємо над цими технологіями. Робота з Україною надає і нам можливість протестувати деякі речі, які ми робимо. Ми маємо надати їм системи раннього сповіщення і тому подібне, щоб вони могли протистояти тому, що роблять російські ставленики”, – підсумував Скапарротті.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.