Суркіс обирає тренера “Динамо” серед 3 кандидатів

0
3598

Керівництво київського “Динамо” не планує продовжувати контракт з головним тренером команди Сергієм Ребровим, пише Gazeta.ua. Угода закінчується цього літа.

Серед головних кандидатів на заміну Реброва на посаді головного тренера “Динамо” називають Юрія Калитвинцева, Олександра Хацкевича й Олега Лужного. Всі – колишні динамівці.

Ребров може продовжити кар’єру за кордоном. Футбольний менеджер В’ячеслав Заховайло поділився з пресою інформацією, що про нинішнього динамівського наставника наводили довідки представники англійських клубів.

Сергій Ребров очолив “Динамо” 2014 року. З ним команда двічі ставала чемпіоном України (2015, 2016), двічі вигравала Кубок (2014 року, 2015) і один раз Суперкубок країни (2016). Після 17-річної перерви наставник вивів киян у плей-оф Ліги чемпіонів.

Юрій Калитвинцев (48 років) виступав за киян протяхом 1995-1998 років, був капітаном команди. Пізніше тренував дубль “Динамо”, “Динамо-2”, виконував обов’язки головного тренера збірної України. Зараз він очолює клуб першої ліги Росії – московське “Динамо”. Найвищим його досягненням як тренера є “золото” юнацького Євро-2009 (U-19).

Контракт Калитвинцева з московським “Динамо” закінчується в червні цього року. Керівництво російського клубу не планує пропонувати тренеру новий договір.

Олександр Хацкевич (43 роки) виступав за “Динамо” з 1996 по 2003-й. Його самостійна тренерська кар’єра почалася у “Вітебську” 2008 року. Пізніше працював у тренерському штабі збірної України, як і Калитвинцев, очолював молодіжну команду “Динамо” і “Динамо-2”. До недавнього часу був головним тренером збірної Білорусі.

Олександр Миколайович днями побував у президента “Динамо” Ігоря Суркіса і мав з ним ґрунтовну розмову.

48-річний Олег Лужний почав свої виступи за “Динамо” ще при СРСР і провів у клубі 10 років (1989-99), потім перейшов у лондонський “Арсенал”. Олег Романович уже двічі працював виконуючим обов’язки головного тренера “Динамо” (в 2007 і 2010 роках), але на посаду затверджений не був. Також тренував латвійську “Венту”, “Таврію”. Зараз без роботи.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.