Експерт спрогнозував, як подешевшає “молочка” навесні

0
1445

У квітні-травні молочна продукція подешевшає на 10-15%. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

“Закупівельні ціни на молоко почали зменшуватися. Навесні збільшаться надої, ціни знизяться ще. Поки що подешевшання покупець у магазині не відчуває. Зменшення ціни побачимо у квітні, а то й травні”, – говорить Дорошенко.

У патовій ситуації опинилися виробники сирів, наголошує експерт.

“Сири стали не по кишені українцям. Ціна починаються від 140 гривень за кілограм. Менш відчутною стала цінова різниця з імпортом. Польські сири продаються від 170 гривень, голандські – від 190 гривень за кілограм. Через високу вартітсь сировини виробники піднімали ціни. Упиралися в низьку купівельну спроможність покупців. Через це сирів на складах лишається”, – говорить Дорошенко.

За його словами, виробництво молочних продуктів і цукру позаторік мали найгірші показники розвитку.

“За минулий рік цукровики показали хорошу динаміку. Завдяки інвестиціям переобладнали заводи. Подекуди цукрові заводи мали обладнання минулого століття, а їхні приміщення зводилися при царській Росії. Тепер можуть працювати з різними видами сировини. Цукор став конкурентним на іноземних ринках. Зараз ставимо рекорди по експорту. З молочкою інша ситуація. Експорт неналаштований. Маємо дозволи продавати сири в ЄС, але там жорстка конкуренція, складні вимоги, висока культура споживання сирів”, – зазначає Олексій Дорошенко.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.