Переговори у ЄС щодо “безвізу” для України завершилися успішно

0
1306

Європейський парламент, Рада Європейського Союзу та Європейська комісія дійшли згоди в питанні надання Україні безвізового режиму.

Про це у вівторок у Брюсселі після завершення переговорів власному кореспонденту УНІАН повідомили в місії України при Європейському Союзі.

«Рада ЄС, Європейський парламент та Європейська комісія досягли рішення щодо надання Україні безвізового режиму. У четвер це рішення буде підтверджено на Комітеті постійних представників країн-членів ЄС (COREPER)», – повідомили в місії.

Як додав в своєму Twitter брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк, вже 2 березня посли ЄС схвалять візову лібералізацію для України, а другий тур затвердження відбудеться, ймовірно, вже в травні.

Далі, відповідно до процедури, це рішення має бути проголосоване Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод. Після цього законодавча ініціатива має бути проголосована на пленарному засіданні ЄП і затверджена на засіданні Ради ЄС. Свої підписи під документом повинні поставити президент Європарламенту та представники Ради. Документ має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів після цього.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.